Berichten over infrastructuur

 1. Brug Kootstertille1.jpg
  Matthijs-CU-Statenfractie VK-79 (2).jpg
  Door Matthijs de Vries op 25 februari 2022

  Probleem met de brug in Kootstertille kan snel en degelijk worden opgelost

  Opinie

  Vervanging van de brug in Kootstertille staat al lang op de agenda. De urgentie dringt maar langzaam door, stellen Statenlid Matthijs de Vries en gemeenteraadslid Eppie Hooghiemstra van de ChristenUnie.

  Einde levensduur, dat is de conclusie na controle in 2021 van de brug bij Kootstertille. De veiligheid bij regulier gebruik kan niet meer worden gegarandeerd. Die vergelijkbare boodschap is er voor meer bruggen in Fryslân en Nederland. De staat van de brug is al langer bekend bij betrokkenen. Al in 2014 is geconstateerd dat het betonnen gedeelte constructief niet voldoet.

  Lees meer over "Probleem met de brug in Kootstertille kan snel en degelijk worden opgelost"
 2. 2022 02-11 haitsma met 8 k.jpg
  Matthijs-CU-Statenfractie VK-79 (2).jpg
  Door Matthijs de Vries op 11 februari 2022

  Werkbezoek Haitsma beton Kootstertille

  De conditie van de brug bij Kootstertille is zorgelijk blijkt uit inspectie van Rijkswaterstaat in oktober. Sindsdien geldt er een aslastbeperking en is er nog maar één rijbaan beschikbaar. Met stoplichten wordt voorkomen dat er teveel verkeer tegelijk over de brug gaat. Het oponthoud zorgt niet alleen voor ergernis bij de gebruikers van de brug, maar heeft ook flinke economsche impact op de omliggende bedrijven. 

  Lees meer over "Werkbezoek Haitsma beton Kootstertille"
 3. Workum.jpg
  Matthijs-CU-Statenfractie VK-79 (2).jpg
  Door Matthijs de Vries op 20 april 2021

  Meetpunt geluidsoverlast N359 bij Workum

  Al jaren hebben omwonenden last van het verkeersgeluid aan de N359. Statenlid Matthijs de Vries bracht er al meerdere werkbezoeken en ervaart zelf dat het geluid van invloed is op de kwaliteit van wonen en leefbaarheid van de omwonenden.

  In het najaar hebben omwonenden een petitie aangeboden aan Provinciale Staten en heeft Gedeputeerde Fokkens-Kelder een bezoek gebracht aan Workum.

  Lees meer over "Meetpunt geluidsoverlast N359 bij Workum"