Berichten over trein

 1. Trein bij Deinum
  Douwe van Oosten
  Door Douwe van Oosten op 12 december 2023

  ChristenUnie wil proactieve inzet voor toekomstige bereikbaarheid Fryslân

  De ChristenUnie en het CDA in Fryslân stellen vragen aan het college van Gedeputeerde Staten over de staat van de Friese spoortrajecten. De fracties willen weten wat de inzet van het college zal zijn om Fryslân in de toekomst ook bereikbaar te houden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de baanlichamen onder het Friese spoor niet aan de veiligheidseisen voldoen wanneer er meer, zwaarder en sneller treinverkeer over de trajecten gaat.

  Lees meer over "ChristenUnie wil proactieve inzet voor toekomstige bereikbaarheid Fryslân"
 2. Thialf ijsstadion Heerenveen vierkant.jpg
  Matthijs-CU-Statenfractie VK-79 (2).jpg
  Door Matthijs de Vries op 3 maart 2023

  Campagne voor treinstop bij Thialf

  De Friese Statenfracties van de ChristenUnie en de PvdA strijden al jaren voor opening van station Thialf wanneer er wedstrijden of andere activiteiten plaatsvinden in het ijsstadion. Komend weekend voeren de lijsttrekkers van beide partijen campagne bij station Heerenveen om het signaal af te geven dat het treinstation dat al sinds 2015 gesloten is open moet bij grote schaatsevenementen.

  Lees meer over "Campagne voor treinstop bij Thialf"
 3. TreinenVK.jpg
  Matthijs-CU-Statenfractie VK-79 (2).jpg
  Door Matthijs de Vries op 6 april 2022

  ChristenUnie Fryslân maakt zich zorgen over Friese treinreiziger

  De ChristenUniefractie zet zich al jaren in voor een goede verbinding naar de Randstad. Dat dit geen overbodige luxe is blijkt maar weer. Opnieuw worden we geconfronteerd door verontrustende berichten over het spoortraject van het Noorden naar de Randstad. De Friese reiziger moet door een misser van ProRail de komende 2,5 jaar maar hopen dat zij de aansluiting op de trein in Zwolle haalt.

  Lees meer over "ChristenUnie Fryslân maakt zich zorgen over Friese treinreiziger"