Berichten over Inclusie

 1. Regenboogvlag vierkant.jpg
  Petra Ellens
  Door Petra Ellens op 29 februari 2024

  Regenboogbeleid

  In de Statenvergadering van februari besluiten Provinciale Staten over het regenboogbeleid. ChristenUnie ziet de huidige uitkomst als zeer teleurstellend voor velen, met de regenbooggemeenschap voorop. Vanuit de Staten is er veel energie gestoken om tot een gezamenlijk standpunt te komen en we waren dichtbij elkaar genaderd.

  ChristenUnie heeft vanuit de coalitie de verbinding gezocht om met de oppositie tot elkaar te komen. Het wordt duidelijk dat het amendement van D66 en mede indieners het niet gaan halen. Daarom komen wij met een eigen amendement, om zo te zorgen voor een nette afronding van de vorige moties over het onderwerp en inclusie voor iedereen te stimuleren.

  Lees meer over "Regenboogbeleid"
 2. friese vlag VK.jpg
  Lieuwe-CU-Statenfractie-VK 123 (2).jpg
  Door Lieuwe van der Pol op 1 december 2022

  Foartgong digitale tapassing Fryske taal

  Steatelid Lieuwe van der Pol freget yn gearwurking mei CDA, D66 en SP oan it kolleezje wat de stân fan saken is by it projekt  "Spraak naar tekst en tekst naar spraak". Al in oantal jierren wurdt fersocht om oan ynsprutsen teksten te kommen om it Frysk ek foar allerhande digitale tapassingen te brûken. Ien fan de digitale tapassingen fan spraakwerkenning is it automatysk ûndertiteljen fan fideo. In probleem fan de âlderein is faaks dat men it sprutsen wurd op bygelyks de Omrop net folgje kin. Ek minsken mei dôvens ha hjir uteraard lêst fan.

  Lees meer over "Foartgong digitale tapassing Fryske taal"