Berichten over landbouw

 1. 2024-2-14 Dairy CampusVK.jpg
  cufryslanlogo
  Door Webredactie Christenunie Fryslân op 14 februari 2024

  Werkbezoek Dairy Campus Leeuwarden

  Een uniek voorbeeld van publiek-private samenwerking, waarbij praktijkonderzoek in de melkveehouderij naar efficiëntie, duurzaamheid, biodiversiteit en meer centraal staat: Dairy Campus. ChristenUnie krijgt op 14 februari, tijdens een Statenbreed werkbezoek, een inkijk en rondleiding bij Dairy Campus.

  Lees meer over "Werkbezoek Dairy Campus Leeuwarden"
 2. Adema Matthijs gesprek stal (2).jpeg
  cufryslanlogo
  Door Webredactie Christenunie Fryslân op 18 februari 2023

  Landbouwminister Piet Adema komt op tandem aan in Eastermar om verkiezingscampagne ChristenUnie in te luiden

  Matthijs de Vries, lijsttrekker en kandidaat gedeputeerde voor de ChristenUnie in Fryslân en minister van LNV Piet Adema komen samen op de tandem aan in Eastermar om de campagne van de ChristenUnie in Fryslân af te trappen. Het is tekenend voor de Friese tak van de ChristenUnie die zonder al te grote fratsen, realistisch, nuchter en eerlijk politiek wil bedrijven. Voorafgaand aan de campagnestart zijn de heren in gezelschap van lijstrekker voor de Eerste Kamer, Tineke Huizinga en de andere kandidaten op de kieslijst in gesprek met Cumela op het loon en grondverzetbedrijf Luimstra in Surhuizum. Aansluitend wordt een bezoek gebracht aan de Noardelike Fryske Wâlden waar ook boeren en de Vereniging Eastermar’s Lânsdouwe aansluiten bij de gesprekken in de stal in Eastermar.

  Lees meer over "Landbouwminister Piet Adema komt op tandem aan in Eastermar om verkiezingscampagne ChristenUnie in te luiden"