Fryslan past regeling renovatiesubsidie aan

werk bannervrijdag 14 november 2014 14:28

Fryslân wil met de renovatiesubsidie goedkope woningen inwoners stimuleren een opknappand te kopen en te verbouwen. Maar om aanspraak te kunnen maken op de subsidie moet een voorlopig koopcontract getekend zijn tussen 15 september en 15 december van dit jaar. De ChristenUnie vindt dat een vreemde voorwaarde. "Zo'n voorlopig koopcontract heeft immers geen juridische status", hield Anja Haga de Staten voor. "Het is veel beter om de datum van het definitieve koopcontract aan te houden". De Staten waren het eens met de redenering van Haga en stemden voor een motie om dit te repareren.

Uit de samenleving ontving de ChristenUnie klachten over de uitvoering van de regeling. "Mensen die een voorlopig koopcontract ondertekenden voor 15 september en half oktober overgingen tot een definitieve koop, kregen nul op het request toen ze bij de Provincie aanklopten voor subsidie. Dat kan natuurlijk niet. Een voorlopig koopcontract kan heel eenvoudig ontbonden worden en geeft geen recht op eigendom. Een subsidie toekennen aan iets dat nog niet eens in eigendom van de aanvrager is, lijkt ons niet verstandig".

In de motie vraagt de ChristenUnie om de voorliggende renovatieregeling zodanig te wijzigen dat om een beroep te kunnen doen op de renovatieregeling, het moment van ondertekening van het definitieve koopcontract moet liggen in de periode 15 september 2014 tot 15 december 2015.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2014 12-11 begroting WfF Renovatieregeling motie44,7 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden