ChristenUnie stelt vragen over positie lokale omroep

lokale radiovrijdag 03 oktober 2014 16:44

Lokale omroepen worden verplicht tot meer samenwerking. Dat meldt de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON). De ChristenUnie vraagt zich af wat het effect hiervan zal zijn op de diversiteit en de onafhankelijkheid van de Friese media en stelt hierover vragen aan de gedeputeerde.

'Hat it Kollege ynsjoch yn de krêft fan de lokale omroppen yn Fryslân,' aldus Ynze de Boer. 'Kin it kolleezje oanjaan wat it effekt en de betsjutting is foar de lokale mienskippen yn Fryslân fan it opgean fan lokale omroppen yn in streekomrop?'

De Boer vraagt ook naar de relatie tussen de regionale omroep Omrop Fryslân en de lokale omroepen. 'Hokfoar ynfloed hat de upgrading fan lokale omroppen ta streekomroppen?' Hij refereert verder aan de inspanningen van de Provincie om de positie van de onafhankelijke journalistiek te versterken en het mediacentrum. 'Passet de ûntwikkeling fan streekomroppen yn dizze line?'

De ChristenUnie vraagt verder hoe de Provincie zijn invloed wil aanwenden. 'Op hokfoar wize soe de provinsje in fasilitearende rol oppakke kinne om, yn in sterk feroarjende omjouwing fan media, soarch drage te kinnen foar in goed rinnend systeem fan lokaal- en op de streek rjochte nijsoanbod?', aldus de Boer.

De ChristenUnie hecht aan een sterke lokale en regionale media. Als van bovenaf meer samenwerking wordt opgedrongen, zou dat een negatief effect kunnen hebben op de herkenbaarheid ervan. 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
SV Lokale omrop38,7 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden