Vragen CU over achterhouden van informatie UCF aan oppositie

ucfwoensdag 07 oktober 2015 08:51

Gedeputeerde Staten houden informatie over de financiering van University Campus Fryslân achter voor de oppositiepartijen in de Staten van Fryslân. De coalitiepartijen beschikken al wel over deze informatie, heeft de ChristenUnie gehoord. De ChristenUnie vindt dat een rare gang van zaken en stelt hierover vragen.

‘Alle partijen in de Staten krijgen op hetzelfde moment dezelfde informatie. Dat is de manier waarop we werken en daar zijn we heel tevreden over. Deze coalitie heeft er in het coalitieprogramma een speerpunt van gemaakt dat coalitie en oppositie constructief samenwerken. Dat zijn mooie woorden, maar het is gebakken lucht als je vervolgens alle partijen niet gelijk behandeld,' vindt Anja Haga, fractievoorzitter van de ChristenUnie.

De ChristenUnie begrijpt niet waarom GS voor deze ongebruikelijke handelwijze kiezen. ‘De ChristenUnie is altijd groot voorstander geweest van de UCF, maar dit maakt ons achterdochtig. Het riekt naar achterkamertjespolitiek. Dat is geen goede start van dit nieuwe college.’

Op 13 oktober staat de financiering van UCF op de agenda van Gedeputeerde Staten. Zij nemen dan een besluit dat ze voorleggen aan Provinciale Staten. Die besluiten in december definitief over de voorgestelde financiering.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
antwoordbrief aan CU over delen informatie UCF met oppositiepartijen 2015110999,5 kBapplication/pdfdownload
SV 06102015 GS deelt informatie over UCF niet met oppositiepartijen-116,9 kBapplication/pdfdownload
Labels

« Terug