ChristenUnie wil helderheid over toekomst tankstation Donkerbroek

tankstationwoensdag 22 oktober 2014 10:46

Het tankstation met winkel en wasstraat aan de Balkweg in Donkerbroek wil graag verhuizen naar een nieuwe locatie bij de op- en afrit van de nieuwe N381. Maar de Provincie houdt de boot af. De ChristenUnie wil graag weten waarom en stelt vragen aan het college van Gedeputeerde Staten.

Het tankstation ligt nu nog op een goede locatie langs de N381. Bewoners uit Donkerbroek en omgeving maken veelvuldig gebruik van het tankstation, de winkel en de autowasstraat. Bij het bedrijf werken 7 mensen. Door de verlegging van de N381 en de komst van een woonwijk tussen de op- en afrit van de nieuwe weg en het tankstation, zal het tankstation aan een zeer rustige weg komen te liggen. Het tankstation is op die plaats dan niet meer levensvatbaar.

De eigenaren van het tankstation zijn bereid grond te kopen nabij de nieuwe op- en afrit van de N381 bij Donkerbroek, zodat ze het bedrijf kunnen verplaatsen. De gemeente heeft volledige medewerking toegezegd om het agrarisch bestemmingsplan van het perceel te laten wijzigen. Maar de Provincie geeft niet thuis en laat de uitbaters van het tankstation tot nu toe in onzekerheid. Ondanks herhaalde verzoeken van de ondernemer geeft de Provincie geen uitsluitsel over de bereidheid om grond te verkopen en de voorwaarden voor verkoop.

De ChristenUnie verbaast zich over deze gang van zaken en vraagt opheldering. "Als ondernemers door aanpassing van provinciale wegen worden gedwongen naar elders uit te wijken, dan verwachten wij dat de Provincie meedenkt en meewerkt. Ondernemers zijn ermee gebaat dat er duidelijkheid wordt geboden. Nu worden ze in onzekerheid gehouden en dat verdienen ze niet," zegt Anja Haga, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Friese Staten.

De ChristenUnie vraagt GS om op korte termijn duidelijkheid te geven aan de eigenaren van het tankstation.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
22-10-2014 SV Tankstation Donkerbroek39,0 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden