CU vraagt naar resultaten Friese Zomerdagkaart in OV

ov foto's 021vrijdag 12 september 2014 21:14

De ChristenUnie wil van Gedeputeerde Kramer weten wat de resultaten zijn van de proef met de zomerdagkaart in het Openbaar Vervoer in Fryslân. Op basis van de resultaten van de Zomerdagkaart heeft de gedeputeerde eerder toegezegd met de vervoerders te zullen spreken over een dagkaart voor het hele jaar. De ChristenUnie heeft daar meermalen voor gepleit. De Zomerdagkaart kon vanaf juli tot eind augustus in het Friese OV worden gebruikt.

In juni namen de Staten een motie van de ChristenUnie over waarin om een uniforme dagkaart voor het OV werd gevraagd. De gedeputeerde gaf toen aan op basis van de resultaten van de Zomerdagkaart opnieuw met de vervoerders om tafel te willen. 

Met de Zomerdagkaart konden twee volwassenen en drie meereizende kinderen voor €15 de hele provincie een dag lang doorkruisen met bussen en treinen van Arriva en Qbuzz. De verschillende vervoerders hebben door het jaar heen ook een eigen dagkaart, maar die is alleen in de eigen bussen te gebruiken. 'Dat vinden we niet klantvriendelijk. Zeker niet richting de toeristen die we in onze provincie verwelkomen,' zegt Anja Haga. 'Als je moet overstappen op de buslijn van een andere vervoerder, heb je ineens een ander kaartje nodig.'

De fractie van de ChristenUnie vraagt zich af hoe de promotie voor de Zomerdagkaart is verlopen en welke acties er zijn gehouden om de Zomerdagkaart aan de man te brengen. 'Wij hebben dat misschien gemist. Brede promotie van een dergelijke kaart is wel belangrijk. Het is een nieuw product in Fryslân en daarom onbekend bij het grote publiek', vindt Haga. 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
09-09-2014 SV Dagkaart OV38,4 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload
Labels
Verkeer & Vervoer

« Terug