Duurzaam energiefonds weer een stapje dichterbij

SAM_1724woensdag 03 juli 2013 11:55

Het Fûns Skjinne Fryske Enerzjy (FSFE) krijgt steeds meer vorm nu de Staten van Fryslân een buffer van € 100 miljoen in het leven hebben geroepen om risico’s op te vangen. Dat is nodig omdat het fonds wordt aangewend voor projecten die niet op voorhand winstgevend zijn. De Staten besloten woensdag 3 juli een groot deel van het geld uit de verkoop van NUON-aandelen te gelde te maken in de Friese samenleving. De buffer van € 100 miljoen is ook afkomstig uit deze NUON-reserve.

Het plan voor het oprichten van een duurzaam energiefonds komt uit de koker van de ChristenUnie. Het fonds is bedoeld om kansrijke, innovatieve plannen op het gebied van duurzame energie tot uitvoering te brengen. Deze initiatieven komen moeilijk van de grond vanwege het risicovolle karakter ervan. Banken zijn om die reden niet bereid tot investeren.

De uitwerking van het FSFE is nog in volle gang. Naar verwachting zal het fonds volgend jaar daadwerkelijk operationeel worden. Dan kunnen ook projecten worden ingediend voor medefinanciering vanuit FSFE.

#schepping #sterk

Labels

« Terug

Reacties op 'Duurzaam energiefonds weer een stapje dichterbij'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.