Bijpraten met college van Harlingen

gesorek met b en w harlingen mei 2013vrijdag 17 mei 2013 13:29

De Statenfractie en de gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie waren vrijdag 17 mei op bezoek bij het college van B & W van Harlingen. Tijdens een lunchbijeenkomst praatte burgemeester Sluiter van Harlingen de Statenfractie bij over diverse zaken. Zo kwam de mogelijke herindeling aan bod. Maar ook werd uitgebreid gesproken over de plannen van de gemeente voor de aanleg van een cruise-kade, de investeringen in de Industriehaven en het opknappen van diverse monumentale panden in het centrum van Harlingen via de Hein Buisman stichting. Voor deze drie grote investeringen wil de gemeente Harlingen een beroep doen op het NUON fonds.

Sluiter deelde ook zijn zorgen over de sociaal economische situatie in Harlingen. “Er zijn hier veel inactieven”, zei hij. “Ruim 17 procent van de beroepsbevolking heeft geen werk. Dat is meer dan in de rest van Fryslân”.

De ChristenUnie is blij met de plannen van Harlingen. “Dit is het soort plannen waar we naar op zoek zijn. Ze zijn snel uitvoerbaar want de plannen zijn klaar; de werkgelegenheid wordt erdoor bevorderd en de gemeente wil zelf ook mee betalen”, aldus fractievoorzitter Anja Haga. Fryslân wil met een fonds van € 300 miljoen initiatieven ter bevordering van de Friese economie bevorderen.

 

Labels

« Terug

Reacties op 'Bijpraten met college van Harlingen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.