GS belooft betere verdeling van subsidiegeld koorbegeleiding

dinsdag 01 juni 2010 15:20De ChristenUnie is blij met de toezegging van Gedeputeerde Staten om een regeling te maken waarmee subsidiegeld voor koorbegeleiding beter over de aanvragers wordt verdeeld. De ChristenUnie stelde onlangs vragen over de subsidieverdeling toen bleek dat de pot voor 2010 al bijna leeg was.

In de huidige situatie is er één jaarlijks pot met subsidiegeld voor koorbegeleiding voor 2010. Als er een aanvraag binnenkomt voor koorbegeleiding dan wordt deze gehonoreerd totdat de pot leeg is. Een koor die een concert houdt in de tweede helft van het jaar, mag echter pas in juli een susidie aanvraag indienen. Dan is de pot echter al (bijna) leeg. Dat is ook dit jaar het geval.

In de beantwoording van de vragen van de ChristenUnie beloven GS de regeling aan te passen. Inmiddels ligt er een voorstel waarbij het budget wordt opgesplitst per semester, zodat aanvragen voor het tweede halfjaar niet minder kans maken dan die voor het eerste half jaar. Ook wordt het maximum aandeel van de provinciale subsidie verminderd van 50% naar 30 % met een maximum van € 3000 per concert.

Subsidie voor een concert in de eerste helft van het jaar kan nu vanaf november van het voorliggende jaar woden aangevraagd. Subsidieaanvragen voor concerten in de tweede helft van het jaar kunnen vanaf mei worden ingediend.

Labels

« Terug

Reacties op 'GS belooft betere verdeling van subsidiegeld koorbegeleiding'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.