ChristenUnie vraagt opnieuw om aanpassingen brug Kootstertille

Blauferlaetwoensdag 12 december 2007 09:38

De Provinciale Statenfractie van de ChristenUnie wil dat de Provincie snel met plannen komt om het fietsverkeer te beschermen dat gebruikt maakt van de ventweg op de brug over het Prinses Margrietkanaal bij Kootstertille. Van de ventweg wordt nu nog gebruik gemaakt door alle verkeer.

De ventweg op de brug bij Kootstertille wordt gescheiden van de hoofdweg door een opstaande stoeprand. Voorbij fietsende kinderen worden gemakkelijk uit balans geblazen door passerende vrachtwagens. En dat terwijl zich op de smalle ventweg zowel landbouwverkeer als snelverkeer uit beide richtingen bevindt. De brug wordt veelvuldig gebruikt door schoolgaande jeugd.

De ChristenUnie heeft eerder aandacht gevraagd voor verkeersveiligheid voor fietsers op de ventweg, maar kreeg daarbij steeds nul op het rekest. Er werd verwezen naar mogelijke vervangen van de brug over 10 jaar, in het kader van de opwaardering van het Prinses Margrietkanaal. Dan zou ook gekeken worden naar een verkeersveilige aanpassing voor alle weggebruikers. De ChristenUnie vindt het onverantwoord zo lang te wachten en roept de gedeputeerde op nu al met maatregelen te komen.

Vorige week haalde fractievoorzitter van de ChristenUnie Albert Oostland de brug bij Kootstertille nog eens voor het voetlicht in de discussie over de burg bij Blauferlaet. Hij sprak daarbij zijn verwondering uit over het feit dat er veel aandacht is voor de veiligheid van fietsverkeer op de brug bij Blauferlaet terwijl er een soortgelijke situatie enkele kilometers verderop, nauwelijks aandacht is.

Labels

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie vraagt opnieuw om aanpassingen brug Kootstertille'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.