Ledenvergadering en netwerkbijeenkomst

ALV1.jpgdonderdag 27 februari 2020 22:55

‘Het is goed om elkaar te ontmoeten,’ zegt Margo de Vries, voorzitter Provinciaal Uniebestuur van de ChristenUnie Fryslân. In een gezellige sfeer ontmoeten leden en vertegenwoordigers van de ChristenUnie uit gemeenteraden, Staten en het Wetterskip in Fryslân elkaar in Het hof van de Koning in Heerenveen op donderdag 27 februari.

Het is dit jaar voor het eerst dat het bestuur in samenwerking met de provinciale fractie de ledenvergadering combineert met een netwerkbijeenkomst. Tijdens de ledenvergadering worden de jaarverslagen vastgesteld. Ook doet het bestuur nog een oproep voor twee vacatures binnen het bestuur. Hans Hoste (penningmeester) en Jacob van der Wal (secretaris) stoppen. Na het formele gedeelte is er een heerlijk stampottenbuffet.

Anja Haga, lid van de Eurofractie van de ChristenUnie, is regelmatig in Brussel. Zij vertelt ons na de maaltijd meer over de klimaatambities van de Europese Commissie. Het klimaat is een van de topprioriteiten van de nieuwe Europese Commissie. Deze ambities staan genoemd in de 'Green Deal'.  

Na verschillende vragen uit de zaal is het woord aan Matthijs de Vries. Hij is sinds maart 2019 Statenlid en praat ons bij over de provinciale politiek. Actuele thema’s die spelen zijn het stikstofbeleid, de Regionale Energietransitie en de nieuwe openbaar vervoerconcessie.  

Labels

« Terug