Holwerd aan Zee, de vaart erin houden

Aan de kust.jpgwoensdag 23 januari 2019 11:35

Prachtige plannen zijn er gemaakt maar gaat het ook écht gebeuren? Komt Holwerd straks op de kaart als toeristische trekpleister? Om dit ambitieuze plan verder te brengen is geld nodig. Daarover vergaderen Provinciale Staten op 23 januari 2019.

Provinciale Staten besloten eerder al om 10 miljoen te reserveren voor Holwerd aan Zee. Dat geld was nodig om verdere financiering van andere partijen los te krijgen. De ChristenUnie is van het begin af aan enthousiast geweest over dit project. ‘Wie A zegt moet ook B zeggen’, zegt Statenlid Wiebo de Vries. ‘De 1 miljoen van de 10 miljoen waar nu om gevraagd wordt is nodig om vaart in het project te houden en stappen te zetten in de planrealisatie.’

Het unieke van het project is dat er een doorbraak komt in de zeedijk. Op deze wijze komt er dus een waterverbinding tussen de Waddenzee en het dorp. Ook wordt er een zoutmeer binnendijks aangelegd om toeristen te trekken. Aan alles is gedacht: boulevard, recreatiewoningen, aanlegsteiger, wandelpaden, vaargeul in het meer en broedeilanden voor de vogels. 

‘Maak van deze ontdekkingsreis een succes,’ zegt Wiebo de Vries tijdens de Statenvergadering. Hij vindt het tot nu toe één van de meest mooie voorbeelden van hoe een project van onder op gerealiseerd wordt. Het voorbereidingsgeld wordt door Provinciale Staten zonder voorwaarden vrij gegeven.

Labels

« Terug