Geslaagd CU ontbijt met ondernemers en Eise van der Sluis

ondernemersontbijtdinsdag 27 september 2016 13:35

Wat heeft een Friese ondernemer nodig om Europese subsidie binnen te halen? Volgens Eise van der Sluis moet hij innovatief zijn en vooral lef hebben. Van der Sluis kan het weten, want als directeur van SNN (Samenwerking Noord Nederland) beheert hij een flinke pot Europese en nationale subsidies. Dinsdag 27 september sprak hij hierover tijdens de tweede ontbijtbijeenkomst met ondernemers van de ChristenUnie in de kantine van Hooghiemstra Hardegarijp BV.

Een aantal bedrijven heeft de weg naar SNN gevonden en daarvan geprofiteerd. Maar het Friese bedrijfsleven zou volgens Van der Sluis nog nog meer kunnen binnenhalen. Daarvoor moeten de handen uit de mouwen. 'Voor een miljoen moet je wat doen', hield hij de aanwezigen voor. Van der Sluis ziet Europa steeds belangrijker worden als het gaat om het verdelen van gelden. 'Daar is zeker aandacht voor de regio Noord-nederland.´Dat Fryslan daar een eigen positie zou hebben, werd door Van der Sluis ontkend. ´Dé Friese economie bestaat niet. We zijn onderdeel van de regio. Laten we vooral met elkaar optrekken en elkaar versterken waar maar mogelijk is´.

Van deelnemers aan het ontbijt had een enkeling wel geprofiteerd van subsidie van SNN. Maar de papierwinkel die een aanvraag met zich mee brengt, schrikt ondernemers ook af. ´Je moet wel verantwoorden wat je met publiek geld doet,´zei Van der Sluit. ´De laatste jaren is dat gelukkig wel een stuk eenvoudiger geworden.´  

Labels
Ondernemersontbijt

« Terug