Bottenbley en Lont duwers op lijst voor Statenfractie ChristenUnie

Foto OBottenbleyvrijdag 21 november 2014 10:06

Ds. Orlando Bottenbley van de Vrije Baptistengemeenten Bethel in Drachten en bouwondernemer en Friesch Dagblad voorzitter Arjen Lont zijn gekozen als lijstduwers op de kieslijst voor Provinciale Staten van de ChristenUnie. De leden stemden donderdagavond tijdens de algemene ledenvergadering, unaniem in met de toevoeging van beide namen aan de lijst. Ook Leo Blees uit Damwoude werd als lijstduwer gekozen. Hij is docent aan de Saad in Damwoude en verder pastoraal werker/voorganger van de PKN Nij Altoenae en Driezum.

De leden van de ChristenUnie stelden tijdens deze vergadering ook het verkiezingsprogramma vast voor de ChristenUnie Fryslân. Op 15 maart gaat Fryslân naar de stembus voor de verkiezing van Provinciale Staten.

De ChristenUnie focust in het programma op drie speerpunten: Geloof in Zorg, Geloof in Werk en Geloof in Fryslân. ‘Als Christelijke politieke partij willen we een bondgenoot zijn van alle burgers. Sterken en zwakkeren’, zegt Anja Haga. ‘Als iedereen oog heeft voor een ander, valt niemand buiten de boot en bouwen we samen aan een krachtige provincie.’  

De ChristenUnie zet in op woonzorgtechnologie en e-healthtoepassingen zodat ouderen en mensen met een beperking zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven wonen.

De ChristenUnie vraagt  aandacht  voor sociaal ondernemen. Dat levert volgens de ChristenUnie voor werkgevers en werknemers uiteindelijk het meeste rendement op. ‘Elke inwoner van Fryslân moet de kans krijgen zijn talenten te ontwikkelen’.

De ChristenUnie blijft zich inzetten om voor een fossielvrije provincie in 2050. ‘Daarvoor is grote inzet nodig op gebied van energiebesparing en duurzame energie’, aldus Haga. Daarom wil de CU dat Fryslân voortvarend aan de slag gaat met Smart Highways waarbij straatverlichting alleen brandt wanneer er verkeer is.

Tijdens de ledenvergadering zijn nog een aantal toevoegingen gekomen op het verkiezingsprogramma. Deze worden momenteel verwerkt. Zodra alle wijzigingen zijn doorgevoerd komt het programma digitaal beschikbaar.

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden