ChristenUnie Fryslân stelt definitieve kieslijst voor '2015' vast

Anja in FD 19-05-2014donderdag 03 juli 2014 21:21

De ChristenUnie Fryslân heeft woensdagavond 2 juli de kieslijsten definitief gemaakt voor '2015'. Het gaat om de kieslijsten voor de Provinciale Statenverkiezingen en de verkiezingen voor it Wetterskip in maart 2015. De definitieve vaststelling gebeurde tijdens een extra algemene ledenvergadering van de Provinciale Unie Fryslân.

De Provinciale Statenlijst wordt getrokken door Anja Haga, die al eerder door het bestuur als lijsttrekker werd voorgedragen. Op de nummers 2 tot en met 5 staan respectievelijk Wiebo de Vries, Ynze de Boer (beiden al Statenleden), Richard Klerks (oud-Statenlid) en Reitze Douma (fractielid). Voorzitter Henk Voerman is erg tevreden met de lijst: 'het is een uitgebalanceerde lijst geworden met naast de huidige fractie, veel capabele mensen en nieuwe jonge aanwas.' Voerman ziet uit naar voortzetting van de goede samenwerking met de fractie. Lijsttrekker Anja Haga is blij dat de leden unaniem het vertrouwen in de huidige fractie hebben uitgesproken: 'hier gaat een enorm positief signaal vanuit. Als fractie hebben we de afgelopen vier jaar ons best gedaan om een sociaal christelijk geluid te laten horen in de Staten en nu vragen de leden ons dat te continueren, prachtig!'

De lijst voor it Wetterskip wordt aangevoerd door Rein Ferwerda, huidig lid van het algemeen bestuur van het Friese waterschap. Op nummer 2 staat Egbert Berenst (oud-wethouder Smallingerland). 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Kandidatenlijst Provinciale Statenverkiezingen 20158,0 kBapplication/pdfdownload
Kandidatenlijst Waterschapsverkiezingen 20155,7 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden