ChristenUnie vraagt Provincie om extra inzet voor Fryslân Fairtrade in 2015

maandag 12 augustus 2013 20:08

Het loopt bepaald geen storm als het gaat om Friese gemeenten die Fairtrade gemeente willen worden. Een klein jaar nadat de campagne hiervoor is gestart, heeft nog geen enkele gemeente zich definitief als Fairtrade gemeente aangemeld. Fryslân wil in 2015 Fairtrade provincie zijn, maar daarvoor moet naast de provincie ook de helft van de Friese gemeenten Fairtrade zijn. Tot nu toe zijn dat er slechts twee. De ChristenUnie vraagt gedeputeerde Poepjes welke actie ze onderneemt om het proces vlot te trekken.

Tytsjerksteradiel en Het Bildt zijn de gemeenten die het predicaat Fairtrade mogen dragen. In diverse gemeenteraden is wel gesproken over Fairtrade, maar er blijken er nog veel vragen te leven over de kosten. Dat leidt in veel gevallen tot een afwachtende houding bij gemeenten. De ChristenUnie wil van de gedeputeerde weten wat er gedaan wordt om gemeenten alsnog over de streep te trekken.

De ChristenUnie vindt het belangrijk dat werk wordt gemaakt van de ambitie Fryslân Fairtrade in 2015. “Het blijkt dat de huidige inzet geen succes oplevert. Dan moeten we misschien nadenken of er niet een tandje bij moet”, aldus Ynze de Boer namens de Statenfractie van de ChristenUnie.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
sv 12082013 Fairtrade provincie37,8 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug

Archief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari