Eerste ChristenUnie gedeputeerde in Fryslân geïnstalleerd

Adema2donderdag 31 mei 2007 20:33

Leeuwarden – Voor het eerst in de Friese geschiedenis telt het college van Gedeputeerde Staten een afgevaardigde van de ChristenUnie. Piet Adema (41) is woensdag 30 mei als gedeputeerde voor de ChristenUnie in het Friese college van Gedeputeerde Staten geïnstalleerd.

Een meerderheid van de Friese Statenleden gaf steun aan de kandidatuur van Adema. Adema heeft Verkeer en Vervoer, Milieu, Armoedebeleid en vrijwilligerswerk in zijn portefeuille. Verder is hij gebiedsgedeputeerde voor plattelânsprojecten in Noord Oost en Noord West Fryslân.

Voorafgaand aan de plechtigheid maakte Commissaris van de Koningin Ed Nijpels bekend dat er geen enkel beletsel is tegen de installatie van Adema. Hij deed dat op grond van de uitslag van het integriteitonderzoek naar Adema, uitgevoerd door het Bureau integriteit Nederlandse Gemeenten. Adema had zelf om dit onderzoek gevraagd, na negatieve publicaties in de pers over zijn handelwijze bij een bedrijfsovername eind vorig jaar. Deze perspublicaties leidden zowel binnen als buiten de achterban tot vragen. De ChristenUnie fractie is blij met de ondubbelzinnig positieve uitslag van het onderzoek en beschouwt de zaak daarmee als afgedaan.

De Statenfractie van ChristenUnie zal volgende week een nieuwe fractievoorzitter benoemen. Tot nu toe was Piet Adema dat. Gisteren werd Ynze de Boer beëdigd als lid van Provinciale Staten voor de ChristenUnie. De Boer is oud-wethouder en raadslid voor de ChristenUnie in de gemeente Gaasterlân-Sleat.


« Terug

Archief > 2007

Geen berichten gevonden