ChristenUnie lijsttrekker populair op Hyves

dinsdag 06 maart 2007 10:06

DRACHTEN – Lijsttrekker Piet Adema van de ChristenUnie heeft in de aanloop naar de verkiezingen met grote voorsprong de meeste vrienden gemaakt op www.hyves.nl. Sinds hij op 12 januari zich aanmeldde op de website hebben zich bijna 300 mensen als vriend bij hem aangemeld. Dat is ruim vijf keer zo veel als Anita Andriesen van de PvdA die zich sinds dezelfde dag op Hyves begaf. Andere lijsttrekkers met een account op Hyves kregen bij lange na niet zoveel bijval als Adema of zelfs Andriesen.

Hyves is een website waarop vrienden met elkaar kunnen chatten. Daarnaast kunnen vrienden op Hyves filmpjes en foto’s met elkaar delen. Hyves is zeer populair onder jongeren en studenten.

Dat Adema het goed doet bij deze groep is op zich niet verwonderlijk; Het lijkt zich te lonen dat de ChristenUnie Fryslân de campagne bewust op jeugd en gezin heeft gericht. Met voorstellen als een gratis sportpas voor jongeren, een sportleraar Friese sporten en gratis OV voor 16 en 17 jarigen heeft de provinciale ChristenUnie zich als partij met oog voor de jeugd geprofileerd.

”Ik ben met mijn 42 jaar ook nog redelijk jong te noemen. Daarnaast ben ik vader van vier kinderen in de leeftijd van 13 tot 19 jaar en op die manier dus ook behoorlijk betrokken bij de doelgroep waarover we spreken”, aldus Adema.

Adema is gewend als ondernemer problemen helder, maar genuanceerd in kaart te brengen en aan te pakken. “Dat betekent niet altijd kiezen voor de gemakkelijkste oplossingen, maar wel voor de meest duurzame”, aldus Adema. "De ChristenUnie werkt vanuit het principe 'beginspraak'. Eerst luisteren, daarna plannen maken. Je kunt bijvoorbeeld richting de jeugd wel roepen dat Fryslân een universiteit binnen haar grenzen moet krijgen, maar dat wil nog niet zeggen dat we hier zitten te wachten op een tweede Rijksuniversiteit Groningen. Heel concreet betekent dat dat we hebben geluisterd naar wat er leeft, gekeken naar wat haalbaar is, en daarna hebben geopperd dat de Theologische Universiteiten van Kampen en Apeldoorn onder één dak naar Franeker zouden moeten. Zonder te weten wat er speelt en wat de gevoelens zijn, was ons voorstel nooit door beide universiteiten enthousiast ontvangen. Zo voorkom je het doen van loze beloften en proefballonnen, want daar prikt men zo door heen. En zeker ook de jeugd".

« Terug

Archief > 2007

Geen berichten gevonden