‘Pas maar op daar komt de wolf..’

wolf-2106894_1920donderdag 19 juli 2018 12:37

‘Zeg Roodkapje waar ga je heen?’ ‘Wie kent het liedje niet?’ Tijdens de Provinciale Staten is er een motie vreemd over de wolf. De wolf is weer terug en richt schade aan. Wij kennen de wolf eigenlijk niet en weten te weinig over de wolf. Wat we wel weten is dat de wolf een wild dier is en mensenschuw is.

De motie vreemd over de wolf van de VVD en PVV wordt gesteund door de ChristenUnie, maar door Provinciale Staten niet aangenomen. Daarin wordt gevraagd om op korte termijn uit te zoeken welke maatregelen er mogelijk zijn/worden, ter voorkoming van schade/letsel door de wolf/wolven.

In Nederland valt de wolf onder de Wet Natuurbescherming, die uitgevoerd wordt door de provincie. De wolf is zwaar beschermd en daarvoor is een wolvendraaiboek gemaakt. Fase 1 is van toepassing. Het gaat hier om een wolf die zo nu en dan langs komt maar zich nog niet gevestigd heeft. Ecologen voorspellen dat het niet bij fase 1 blijft maar dat de wolf zich ook in Nederland gaat vestigen. Om als één provincie hier wat aan te doen is niet wenselijk omdat de wolf een groot grondgebied heeft. Het Interprovinciaal Overleg (IPO) is bezig met nieuw beleid. Wanneer het IPO beleid heeft voor fase 2 zal dit teruggekoppeld worden aan de provincies.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2018 07-18 M De wolf1,7 MBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2018

Geen berichten gevonden