Natuurbeleid: haalbaar en betaalbaar

SAM_5763woensdag 18 juli 2018 23:33

Het budget voor natuur dreigt met een tekort als we zo door gaan. Daarom is er een plan bedacht om het natuurbeleid haalbaar en betaalbaar te houden. Ook is de grondaankoop in drie gebieden voorlopig stopgezet. Een amendement van de ChristenUnie en een deel van de oppositie om de tijdelijke aankoopstop ongedaan te maken haalt het niet tijdens de Provinciale Staten van 18 juli jl..

Het college stelt een tijdelijke aankoopstop voor tot aan de besluitvorming in de Staten over een half jaar. De CU vindt het belangrijk dat het werk van de gebiedscommissies in de gebieden Achtkarspelen Zuid, Koningsdiep en Linde door blijft gaan.
‘Wij vinden het onverstandig om deze processen stil te leggen,’ aldus Reitze Douma.

Er liggen vier scenario’s voor ter bespreking. Later is er nog een vijfde scenario aan toegevoegd waarbij natuur- en landbouworganisaties de uitdaging aan gaan om een alternatief plan voor de natuuropgave uit te werken. Zij geven aan meer natuur te kunnen realiseren met minder geld. ‘Dat juichen wij van harte toe,’ zegt Reitze Douma. Scenario vijf wordt begin 2019 ter beoordeling voorgelegd aan de Provinciale Staten en dan zal er ook een keuze gemaakt worden voor welk van de vijf scenario’s Provinciale Staten gaat kiezen.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2018 07-18 A Geen aankoopstop33,3 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari