Tsjerkeleague 2016

maandag 27 juni 2016 14:43

‘Our goal is Jesus’, zo valt te lezen op de website van de Tsjerkeleague. Ondanks dit gemeenschappelijke doel had elk team ook als doel om als winnaar van het veld te stappen. Op de zonovergoten vrijdagavond gingen partijgenoten van de fractie-Smallingerland, de Statenfractie en de provinciale jongerenafdeling van PerspectieF, gezamenlijk voetballen op het voetbalveld ‘Douwekamp’.

Het team van de ChristenUnie had niet zozeer de aspiraties om als eindwinnaar van het veld te gaan, maar had wel veel zin in een gezellig avondje voetballen. Het povere spel en de blessures ten spijt wist het gemêleerde ChristenUnie-team toch nog iets te winnen. Het eerlijke spel van het ChristenUnie-team was namelijk niet onopgemerkt gebleven, wat ertoe leidde dat ons team met de ‘Fairplay’-beker ervandoor ging.

Begin 2013 is het concept Tsjerkeleague ontstaan. Nadat een groepje vrienden uit Opeinde mee hadden gedaan aan een christelijk zaalvoetbaltoernooi in Haulerwijk. Zij dachten: 'dit kunnen wij ook!' Inmiddels is het jaarlijkse voetbaltoernooi niet meer weg te denken in Oost-Friesland. in juni 2013 begon het evenement met twaalf teams en in de tussentijd is de Tsjerkeleague uitgegroeid naar 20 teams.

De organisatie heeft als doel om zoveel mogelijk christelijke jongeren uit de regio Drachten met elkaar in contact te brengen. Door met elkaar sportief bezig te zijn, willen zij dit doel bereiken. Wij willen dit prachtige project van harte ondersteunen en volgend jaar hopen we de andere beker binnen te slepen!  

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden