ChristenUnie zet zich in voor monumentenstatus molen Windlust in Burum

burum 2woensdag 12 februari 2014 13:29

De ChristenUnie staat pal achter de actie om de molen Windlust in Burum opnieuw de status van monument te geven. De molen brandde in 2012 af, maar wordt geheel in oude stijl herbouwd. Zonder monumentenstatus is het heel moeilijk voldoende financiën te krijgen voor onderhoud van de molen.

Een afvaardiging van de gemeenteraadsfractie van Kollumerland c.a. en de Provinciale Statenfractie van de ChristenUnie waren zaterdag bij de actiebijeenkomst in Burum. “We hebben met volle instemming donderdag een motie ingediend  voor de molen tijdens de gemeenteraad”, zegt fractievoorzitter Douwe Keegstra van de ChristenUnie Kollumerland. “Voor iedereen is het duidelijk dat deze molen bij Burum hoort. De betrokkenheid is groot. Er zijn op dit moment acht molenaars uit het dorp in opleiding. Dat zegt wel wat.”

Statenlid Ynze de Boer van de ChristenUnie Statenfractie beloofde de initiatiefnemers van de actiebijeenkomst contact te zullen opnemen met de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie. "Er zijn in de Tweede Kamer vragen ingediend bij de minister hierover. We vragen onze landelijke fractie deze vragen te ondersteunen en zich ook op dat niveau hard te maken voor de monumentenstatus van Windlust". 

 

« Terug