ChristenUnie: alarmbel over stikstofbeleid

werkbezoek 002maandag 07 april 2014 18:15

De provincie Fryslân gaat ervanuit dat de Programmatische Aanpak Stikstof ruimte geeft aan boeren om zich verder te ontwikkelen. Dat schrijft GS in antwoord op vragen van de ChristenUnie naar aanleiding van een artikel in de Boerderij in maart. Daarin werd bezorgdheid geuit over de PAS, die boeren nieuwe beperkingen zou opleggen in plaats van ruimte te geven.

De ChristenUnie maakte zich zorgen over de uitbreidingsmogelijkheden van agrarische bedrijven door het stikstofbeleid. Begin maart berichtte De Boerderij dat provincies niet kunnen werken met het nieuwe stikstofbeleid en dat ze daarom de alarmbel luiden. ‘Veel boeren wachten met smart op het nieuwe stikstofbeleid. Tot nu toe wordt het beleid alsmaar uitgesteld. Het kan toch niet zo zijn dat beleid waar boeren jaren op hebben zitten wachten uiteindelijk geen oplossing biedt?’, aldus ChristenUnie Statenlid Anja Haga.

Het stikstofbeleid heeft als doel dat de natuur beschermd wordt en de ontwikkeling van veehouderij mogelijk wordt gemaakt. Uit voorlopige doorrekeningen blijkt dat in een aantal provincies geen bedrijfsontwikkeling mogelijk is bij de gekozen systematiek in de Programmatische Aanpak Stikstof. De ChristenUnie wil graag een toezegging van gedeputeerde Kramer dat hij zich er actief voor inzet dat Fryslân geen onnodige negatieve gevolgen ondervindt van de gekozen systematiek.Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
antwoordbrief aan CU over PAS138,4 kBapplication/pdfdownload
SV Alarmbel over stikstofbeleid18,9 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: alarmbel over stikstofbeleid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.