Geld van spoorlijn Heerenveen Drachten ook voor innovatief vervoer

alternatief vervoerwoensdag 28 november 2012 18:13

De ChristenUnie heeft samen met GrienLinks in de Friese Staten met succes ervoor gepleit dat in het alternatieve investeringsplan dat met het geld van de afgeblazen spoorlijn Heerenveen Drachten Groningen (HDG) wordt uitgevoerd, aandacht zal zijn voor innovatieve vormen van Openbaar Vervoer. GS nam de motie over.

Ook kreeg de ChristenUnie voldoende steun voor een motie waarbij GS werd gevraagd in het investeringsplan HDG hogere prioriteit toe te kennen aan de snelheidsverhoging Hanzelijn en de reistijdverkorting op het traject Leeuwarden - Zwolle.

Een motie om meer geld te reserveren voor het alternatief investeringsplan haalde het niet. De ChristenUnie vindt het bedrag van € 24 miljoen voor openbaar vervoer een mooi bedrag, maar nogal mager afgezet tegen de € 577 miljoen die voor de spoorlijn was uitgetrokken. Ook wilden de Staten niet meegaan in een motie waarin GS werd gevraagd zoveel mogelijk van de resterende 'Koopmansgelden' voor het OV in Fryslan te bestemmen. Dit geld - € 166 miljoen - is door een motie van Tweede Kamerlid Koopmans uit 2008 bestemd voor het hoofdrailnet in Noord Nederland.

#samen  #schepping

 


Klik hier voor de motie innovatief vervoer
Klik hier voor de motie prioriteit snelheidsverhoging
Klik hier voor de motie extra geld HDG
Klik hier voor de motie Koopmansgeld

 

« Terug