Maak beleid met oog op de naaste

Christenunie (24) voor site kleinerwoensdag 12 november 2014 13:26

Fryslân zou veel meer moeten koersen op de economie van het genoeg. Dat zei fractieleider Anja Haga op 12 november tijdens de algemene beschouwing op de Begroting 2015. ‘Geld verdienen is niet het centrale doel van het leven. Dat is de naaste en zijn of haar belang’. Haga pleitte ervoor dat Fryslân sociaal ondernemen meer stimuleert.

De Statenfractie diende verder een motie in waarin om een notitie werd gevraagd waarin wordt uitgelegd hoe de provincie in het huidige aanbestedingsbeleid ruimte geeft aan sociale ondernemingen en reguliere ondernemers die oog hebben voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en fairtrade. Ook wil de fractie graag weten welke mogelijkheden er zijn om het aandeel en de positie van deze ondernemers  te verbeteren. Verder vraagt de fractie welke mogelijkheden er zijn om de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO) als gunningcriterium op te nemen in aanbestedingen die niet vallen onder de Europese aanbestedingswet, zodat ondernemingen gestimuleerd worden gebruik te maken van de PSO.

De Statenfractie diende verder met succes moties in voor aanpassing van de renovatiesubsidie; een extra Sprinter in het weekend van en naar Zwolle; de Jeugdzorg en voor subsidie aan de Nederlandse Bach Vereniging.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2014 12-11 motie sociaal aanbestedingsbeleid44,7 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload
2014 12-11 motie sociaal ondernemen (1)44,2 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden