Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsflits Statenfractie ChristenUnie Fryslân november 2020

Hoop voor de toekomst

Vrienden van de ChristenUnie

Advent is aangebroken. Een tijd van toeleven naar de geboorte van onze Redder en Verlosser Jezus Christus. De komst van de Koning, een Leider die ons meeneemt in het goede.

Het goede zoeken voor de samenleving is wat de ChristenUnie onder leiding van Zijn woord probeert te doen. Tijdens de begrotingsvergadering op 11 november heeft de fractie bij monde van Matthijs de Vries een bijdrage geleverd aan de hand van de drie thema’s uit ons verkiezingsprogramma.

Na een tijd van voorbereiden en toeleven is 11 november voor de fractie ook een bijzondere dag. Voor onze fractiemedewerkster Sipkje Messink-Breen is na 13,5 jaar dienst haar laatste werkdag aangebroken. Ook vanaf deze plek bedanken we Sipkje voor al haar werk en inzet. We wensen haar en Martin alle goeds.

Tijdens de tweede vergadering van deze maand debatteren de Staten over zonnevelden in de provincie.

In de Staten blijft het in deze coronatijd zoeken naar mogelijkheden om het democratisch proces recht te doen. Toch is het goed dat de vergaderingen nog steeds doorgaan door zowel fysiek als digitaal bij elkaar te komen.

Er is hoop voor de toekomst, zeker als we denken aan de belofte die advent ons doet. Hij is het die ons leidt, juist in donkere dagen. Vol vertrouwen naar de toekomst!

Daarbij zijn de woorden uit het gedicht van Diny Beijersbergen-Groot heel passend.

Langzaamaan komen de donkere dagen
en verdrijven stil het late licht.
Bomen hoor je kreunend klagen:
'De winter komt in zicht.'
Bladeren vallen neer vol kleuren,
zo voortgedragen door de wind.
De herfst toont aan: Het gaat gebeuren, 
ook als je het niet prettig vindt.

Zo kruipt de tijd de dagen verder,
het lijkt wel of we er in gevangen zijn.
Maar straks zingen van ster en herder,
en: 'Een kind geboren, arm en klein.'
Hoop in het duister van de tijden
houdt door de eeuwen nog haar kracht.
Dwars door duisternis en lijden
klonk er engelenzang in de zwarte nacht.

't Kind dat in de kribbe werd gevonden
is 's werelds hoop waarop men wacht.
En de zoon door God gezonden
is het licht in 's werelds donk're nacht.
Al lijken tijden zwart en duister,
en vrede verder lijkt dan ooit tevoren,
weet: Het kind komt weer in alle luister.
Het is voor ons in Bethlehem geboren!

 

Uit de Staten

Afspraken over landschappelijke inpassing van zonne-energie

Bijna alle gemeenten geven aan dat ze op gemeentelijk niveau hebben gekeken naar de mogelijkheden van onder meer zon op dak. Het is nu al duidelijk dat zonneparken op landbouwgrond nodig zijn om te kunnen voldoen aan de gemeentelijke ambitie. De provincie komt met nieuwe voorwaarden voor de aanleg van zonnevelden.
Lees verder

Tsjokfolle bus yn koroana-tiid net akseptabel

De fraksjes fan de ChristenUnie en FNP yn Provinsjale Steaten hawwe konstatearre dat guon Fryske buslijnen yn de spits tsjokfol sitte. De lêste pear wiken krigen wy ferskate klachten fan reizgers dy’t har net noflik fielden mei de situaasje yn de bus.
Lees verder

ChristenUnie stelt vragen over subsidie COVID-19

In de Vrijetijds Economie zijn verschillende bedrijven die aanspraak kunnen maken op de provinciale subsidieregeling. Bioscopen in Fryslân krijgen echter geen subsidie voor het inrichten van hun onderneming op de anderhalvemeter samenleving. De provinciale fractie van de ChristenUnie vindt dit opmerkelijk en stelt hierover vragen aan het College van Gedeputeerde Staten.
Lees verder

Begroten in coronatijd

Voor 2021 presenteert de provincie een sluitende begroting en blijft de gezonde financiële positie, ondanks de uitbrekende coronacrisis gewaarborgd. De ChristenUnie is erg te spreken over het feit dat er snel is geschakeld om geld vrij te maken voor een eerste steunpakket van 5 miljoen voor de getroffen sectoren in Fryslân.
Lees verder

ChristenUnie stelt vragen over vertraging renovatie Afsluitdijk

De renovatie van de Afsluitdijk is vertraagd. De ChristenUnie in Fryslân wil weten wat dit betekent voor de andere projecten rondom de Afsluitdijk zoals de Vismigratierivier en Blue Energy. Lopen deze projecten automatisch ook vertraging op? En welke kosten brengt dit met zich mee?
Lees verder

Uit de fractie

Welverdiend pensioen voor Sipkje Messink-Breen

Prediker zei het al; Voor alles is een vastgestelde tijd. De afgelopen maand stond de tijd voor onze fractiemedewerkster Sipkje in het teken van overdracht van haar werkzaamheden en het naderende afscheid van haar werkzame periode bij ChristenUnie Fryslân.
Lees verder

Contact

De Provinciale Statenfractie van de ChristenUnie vergadert elke maandagavond om 19:00 uur. U bent van harte welkom om een vergadering digitaal bij te wonen. Aanmelden kan bij het fractiebureau via Anita Vellema

                                                      facebookpictrond.png  twitterpictorond.png

Provinciehuis Tweebaksmarkt 52  Postbus 20120 8900 HM  Leeuwarden

christenunie@fryslan.frlwww.christenunie.frl – 058 – 292 8801 (maandag t/m vrijdag)

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedInfooter-rechts