Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsflits Statenfractie ChristenUnie Fryslân november 2019

Vooruit kijken

Vrienden van de ChristenUnie

In november worden altijd twee Statenvergaderingen gehouden. Steevast gaat de eerste over de begroting van het komende jaar. Welke prioriteiten moeten gesteld worden en wat is daarvoor nodig? Voor de ChristenUnie is dat alles wat te maken heeft met schone energie. Daarbij hoort ook aandacht voor de mogelijkheden van waterstof.
Van de punten op de tweede Statendag staat hieronder een selectie.   

In de bossen van Olterterp staat het uitgebeitelde Vrouwtje van Stavoren altijd op wacht. Lang geleden keek de rijke koopmansvrouw uit naar meer rijkdom, het kostbaarste bezit van de aarde. Toen zij dat eindelijk kreeg, prachtige tarwe, was die haar te min en liet ze de lading in zee gooien. Zij dacht alleen aan zichzelf en niet aan de armoede om haar heen. Uiteindelijk raakte ze aan de bedelstaf. Hoogmoed komt voor de val.

De ChristenUnie wil opkomen voor alles wat leeft. Dat is moeilijk omdat er vaak tegengestelde belangen zijn. Wat goed is voor de een, pakt niet altijd goed uit voor de ander. Het is steeds weer zoeken naar de juiste balans. Daar is veel wijsheid en inzicht voor nodig en bovenal gebed, ook van de achterban.

'Neem mijn zilver en mijn goud,
dat ik niets aan U onthoud.
Maak mijn kracht en mijn verstand
tot een werktuig in uw hand.'

Gezang 473:4 Liedboek voor de Kerken 1973

 

Uit de Staten

ChristenUnie wil opheldering van de provincie over het niet uitkeren van dividend door Vitens

Vitens keert geen dividend uit over het boekjaar 2019. Dat maakte het drinkwaterbedrijf gisteren bekend. De ChristenUnie Fryslân wil opheldering hierover aangezien de provincie aandeelhouder is. Heeft het College van Gedeputeerde Staten hiermee ingestemd?
Lees verder

Nieuwe Dorpshuizenregeling

In de Friese dorpen en wijken is en blijft behoefte aan een ontmoetingsplek. Daarbij is vorig jaar de wens uitgesproken om de regeling eenvoudiger te maken. Tijdens de vergadering van 27 november ligt er een nieuw voorstel voor ontmoetingsplekken.

Lees verder

Vervolgonderzoek Hegewarren en vaarweg Drachten

De Provinciale Staten buigen zich opnieuw over de Friese vaarwegen en de bereikbaarheid van de binnenhavens. Het onderwater zetten van de polder De Hegewarren is een moeilijk onderwerp waar veel discussie over ontstaat. ‘Duidelijkheid en zorgvuldigheid zijn van cruciaal belang voor de mensen die daar wonen,’ zegt Statenlid Matthijs de Vries tijdens de vergadering op 27 november.

Lees verder

Nieuwe aanbesteding openbaar vervoer

Gaan we straks anders reizen? Hoe ziet het busvervoer er dan uit? Provinciale Staten besloten eerder al dat ze alle bussen elektrisch willen laten rijden in 2030 maar aan welke uitgangspunten moet het vervoer nog meer voldoen?
Lees verder

Kansen voor waterstofeconomie benutten

Noord-Nederland heeft een Europese subsidie van € 20 miljoen ontvangen voor waterstof. Fryslân heeft hiervoor nul projecten aangeleverd. Statenlid Wiebo de Vries vindt dit teleurstellend. Tijdens de begrotingsvergadering op 13 november 2019 vraagt de ChristenUnie werk te maken van waterstof.
Lees verder

Opinie

Gun elke boer een kleine windmolen

Het windplan van de provincie Fryslân is een dubbelhartig gedrocht. De nieuwe Verordening Romte lijkt ruimte te maken voor windenergie, maar houdt in feite windmolens tegen. De voorlopers onder de boeren worden gestraft. Hoe duurzaam wil Fryslân zijn?
Lees verder

Fractie in actie

Ondernemersontbijt op 10 december

Wat maakt jou zo ondernemend en hoe krijg je je medewerker(s) ook zo ver? Ben je dit al meester of ben je nog een goede leerling? Bent u nieuwsgierig naar de antwoorden?

Hans Heres, facilitator groei in leiderschap, communicatie en samenwerking bij Bentacera zal hierover spreken.

  • Locatie: Conntact, De Schepperstraat 2A, Buitenpost
  • Tijdstip: 10 december van 07:15 - 09:00 uur
  • Onderwerp: 'Een goede ondernemer is een goede leerling!'

Uit de fractie

Sipkje Messink 12,5 jaar in dienst

De tiid hâld gjin skoft. Op 1 november 2019 is Sipkje Messink-Breen 12,5 jaar in dienst bij de ChristenUnie. Dat hebben we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We zijn Sipje dankbaar voor haar jarenlange trouwe inzet en hopen dat ze met veel plezier haar werk mag doen het komende jaar. Lokwinske mei dizze mylpeal en Gods seine tawinske!

Kennismaking met Commissaris van de Koning

Wat binne we moai fuort net? Is één van de bekendste uitspraken van Commissaris van de Koning, Arno Brok. Dinsdag 12 november zijn wij bij hem op bezoek voor een kennismaking. CdK Brok vindt het belangrijk om met iedere fractie goed contact te hebben. Hij wil weten hoe het bij ons gaat en of de nieuwe Statenleden hun plekje intussen hebben gevonden.

Contact

Volg de ChristenUnie Fryslân ook op Twitter: @CUFryslan

De individuele Statenleden zijn eveneens te volgen op Twitter:

  • Wiebo de Vries: @wiebodevries
  • Matthijs de Vries: @Matthijsdevrie6
  • Dennis de Calonne: @dendec

Voor alle nieuws over de ChristenUnie Fryslân kijk op onze website: www.christenunie.frl

ChristenUnie op Facebook: http://www.facebook.com/CUFryslan

De Provinciale Statenfractie van de ChristenUnie vergadert op maandagavond. U bent van harte welkom om een vergadering bij te wonen. Wilt u zich dan wel wel van tevoren aanmelden bij onze fractiemedewerkster Sipkje Messink of telefonisch 058-2928801. De agenda kunt u vinden op onze website.

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedInfooter-rechts