Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsflits Statenfractie ChristenUnie Fryslân september 2019

Inspiratie en motivatie

Vrienden van de ChristenUnie

Na een mooie zomer zijn we eind augustus weer begonnen. De politiek komt intussen op stoom. De eerste Statenvergadering na het reces is achter de rug. Hieronder kunt u daar meer over lezen.

In de inspirerende omgeving van het Karmelklooster in Drachten hebben we met de hele fractie twee sessies gehad. Eén om elkaar beter te leren kennen en begrijpen, zodat je elkaar kunt versterken en één om de strategische lijnen uit te zetten voor de komende periode.   

Wat zijn de onderwerpen in het komende seizoen en welke uitdagingen zijn het meest urgent en belangrijk voor de fractie? Het is altijd leerzaam om daar op gezette tijden bij stil te staan.

We willen politiek bedrijven bij een open Bijbel.
Een leidende tekst daarbij is Micha 6 : 8:

‘Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.’

 

Uit de Staten

Station Thialf heropenen

'Het schaatsseizoen staat op het punt van beginnen en wij vinden dat het station open moet bij wedstrijden en andere evenementen in Thialf,' verklaren Matthijs de Vries (ChristenUnie) en Edou Hamstra (PvdA). Daarover stellen zij schriftelijke vragen. De Statenleden zijn benieuwd naar de overleggen die de afgelopen maanden plaatsvonden over het station.
Lees verder

Omgevingsvisie ter inzage

Vooruitkijken is moeilijk. De Omgevingsvisie is geen blauwdruk voor hoe Fryslân erbij ligt over tien, twintig of dertig jaar. Toch moeten er nu keuzes gemaakt worden en moet daarop gestuurd worden. In de Omgevingsvisie staat beschreven waar de provincie naar toe wil werken en hoe zij de toekomst voor zich ziet. Samen met de mienskip wil de provincie Fryslân goede ideeën en plannen uitwerken.

Treinen zonder toilet?

De ChristenUnie is verbaasd dat er treinen gaan rijden zonder toilet. Wat zijn de overwegingen geweest om tot dit besluit te komen? Hoe lang worden deze treinen op het traject Leeuwarden- Harlingen-Haven ingezet? Daarover stelt de fractie vragen.
Lees verder

Fractie in actie

Ontbijt en rondleiding bij Dekker CMD

‘Ik moest altijd hard werken,’ zegt Bram Dekker. Hij omschrijft zich als een Gereformeerde knakker die altijd aan het wroeten was, maar dan komt er een ommekeer in zijn leven. Daarover vertelt hij tijdens het ontbijt op 17 september meer aan zijn collega-ondernemers.
Lees verder

Op bezoek bij Doarpswurk

Een plus op het platteland, dat is wat Doarpswurk wil bereiken. Dit doen ze door ondersteuning te bieden aan dorpsbelangen. Dat ze succesvol zijn blijkt uit de 238 dorpshuizen die bij hen aangesloten zijn. Vroeger ging het over de stoeptegels in het dorp. Tegenwoordig gaat het over grotere vraagstukken. De fractie is op uitnodiging op bezoek op 28 augustus 2019.
Lees verder

Vrouwen en de politiek

Als Friese ChristenUnie vrouwen zijn we op deze boot met elkaar in gesprek over wat we belangrijk vinden voor de toekomst. En wat voor rol ‘de politiek’ daarin kan betekenen. Hoe zet je daarin zelf stappen? Tijdens de vaartocht op vrijdag 27 september vertellen Anja Haga en Tineke Huizinga wat hen gedreven heeft om de politiek in te gaan. Een inspirerende en ontspannende middag op het water. Klik op de foto voor méér foto's.

 

Contact

Volg de ChristenUnie Fryslân ook op Twitter: @CUFryslan

Ook de individuele Statenleden zijn te volgen op Twitter:

  • Wiebo de Vries: @wiebodevries
  • Matthijs de Vries: @Matthijsdevrie6
  • Dennis de Calonne: @dendec

Voor alle nieuws over de ChristenUnie Fryslân kijk op onze website: www.christenunie.frl

ChristenUnie op Facebook: http://www.facebook.com/CUFryslan

De Provinciale Statenfractie van de ChristenUnie vergadert op maandagavond. U bent van harte welkom om een vergadering bij te wonen. Wilt u zich dan wel wel van tevoren aanmelden bij onze fractiemedewerkster Sipkje Messink of telefonisch 058-2928801. De agenda kunt u vinden op onze website.

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedInfooter-rechts