Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Bedankt!

Winst voor ChristenUnie in Staten en Wetterskip

Wat een fantastisch dag was het 18 maart! In alle gemeenten van Fryslân werd winst geboekt voor de ChristenUnie. Lijsttrekker Anja Haga: 'We voelen ons gezegend met deze uitslag: Winst in alle gemeenten met als resultaat drie zetels. Vorige keer was de derde zetel een restzetel, nu hebben we de zetel op eigen kracht.' 

Ook was er ruime winst voor de ChristenUnie in het Wetterskip. In het Algemeen Bestuur worden straks twee zetels ingenomen door de ChristenUnie. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de vorige periode. Reden voor grote dankbaarheid. Daarom zeggen we van harte:

ALLE STEMMERS OP DE CHRISTENUNIE: BEDANKT

Bedankt voor uw stem, uw inzet, uw gebed! We gaan er de komende vier jaar weer tegenaan. U gaf uw geloof een stem. Wij zullen dat verder uitdragen in Staten van Fryslân en in het Algemeen Bestuur van het Wetterskip. Blijft u voor ons bidden? 

Het waren de derde verkiezingen op rij dat de ChristenUnie winst boekte. Na de beste uitslagen in onze geschiedenis vorig jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen én de Europese Verkiezingen, kreeg de ChristenUnie gisteravond vele nieuwe zetels in de Provinciale Staten én een zetel extra in de Eerste Kamer. 

 

Voorlopige uitslag in Fryslân:

Voorlopige uitslag ChristenUnie Provinciale Staten 2015 
Noord-Holland 1 zetel (-)
Drenthe 3 zetels (+1)
Zuid-Holland 3 zetels (+1)
Overijssel 4 zetels (+1)
Groningen 4 zetels (+1)
Noord-Brabant 1 zetel (+1)
Friesland 3 zetels (-)
Gelderland 4 zetels (+1)
Flevoland 3 zetels (-)
Utrecht 3 zetels (+1)
Zeeland 2 zetels (-)

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedInfooter-rechts