Nieuwsflits Statenfractie ChristenUnie september 2023

Fryslân
Nieuwsflits september 2023

Samen aan de slag

‘Ik geef inzicht en wijs de weg die je moet gaan.
Ik geef raad, op jou rust mijn oog.'
Psalm 32:8

Vrienden van de ChristenUnie,

De afgelopen maand hebben we als fractie een aantal werkbezoeken afgelegd. We bezochten het mooie eiland Vlieland en hebben als teambuildingsactiviteit gezeild op de Friese Tjalk 'Antonia Maria' uit de bruine vloot.

In de Provinciale Statenvergadering van september zijn Petra Ellens en Douwe van Oosten geïnstalleerd als Statenlid en bespreken we de 1e bestuursrapportage. Ook hebben alle Statenleden een integriteitscursus gevolgd over omgaan met agressie.

Voor ons als fractie zijn het onrustige tijden. We hebben veel wisselingen. Er is ziekte, onzekerheid en verdriet... Toch mogen we ons vastklampen aan God. Hij is, om in vaartermen te blijven, ons baken. Hij geeft ons inzicht en wijst ons de weg die we moeten gaan. We mogen er op vertrouwen dat Hij ook op ons Zijn oog gericht houdt. We vragen ook uw gebed om vrede en wijsheid.

Petra Ellens
Fractievoorzitter

 

Uit de Staten

Beëdiging Statenleden

Op woensdag 27 september 2023 zijn Petra Ellens en Douwe van Oosten geïnstalleerd als Statenlid. Petra Ellens wordt fractievoorzitter van de ChristenUnie fractie in de Staten. Zij gaan samen aan de slag voor de ChristenUnie in Fryslân.

Lees verder

Schriftelijke vragen over bevaarbaar maken Jorwerter Feart

‘Hoe de boot verdween uit Jorwert’, zou een mooie titel kunnen zijn voor een nieuw boek. De Jorwerter Feart is overwoekerd door waterplanten en daardoor onbevaarbaar geworden. Een vriendengroep uit Jorwert wil dat gemeente of It Wetterskip actie onderneemt. Dat blijft tot nu toe uit. ChristenUnie stelt samen met meerdere partijen uit Provinciale Staten schriftelijke vragen over dit onderwerp.

Lees verder

Fractie in actie

Werkbezoek Staatsbosbeheer Vlieland

Hoe is het gesteld met de natuur op Vlieland? Tijdens een werkbezoek op Vlieland gaan we met boswachters Bertwin Bergman en Annemieke op ‘t Hof van Staatsbosbeheer het veld in. We gaan langs drie verschillende natuur(beheer) projecten. De eerste stop is bij de Nederlandse landgeiten die grazen met een virtueel raster. De landgeiten hebben een zenderkastje om met gps.

Lees verder

Werkbezoek Thialf

Nu het schaatsseizoen in Thialf weer is begonnen worden de Statenleden uitgenodigd voor een werkbezoek in het ijsstadion op woensdag 13 september 2023. Daarbij staat de financiële situatie van Thialf centraal. Ondanks een extra bijdrage van het Rijk, Topsport NOORD, NOC*NSF en de KNSB is het van belang dat de betrokken partijen en de aandeelhouders (Provincie Fryslân en gemeente Heerenveen) Thialf blijven ondersteunen.

Lees verder

Werkbezoek Waddenvereniging

ChristenUnie Europarlementariër Anja Haga uit Dokkum, trapt het politieke seizoen af in Harlingen bij de Waddenvereniging. Ook de Provinciale Statenfractie sluit aan bij dit bezoek. Anja Haga vindt dat het Wad meer bescherming als Natura-2000 gebied verdient.

Lees verder

Contact

De Provinciale Statenfractie van de ChristenUnie vergadert elke maandagavond om 19:00 uur. U bent van harte welkom om een vergadering digitaal bij te wonen. Aanmelden kan bij het fractiebureau via Anita Vellema

                                    facebookpictrond.pngtwitterpictorond.pngYTlogo (2).jfif

Provinciehuis Tweebaksmarkt 52  Postbus 20120 8900 HM  Leeuwarden
christenunie@fryslan.frlwww.christenunie.frl – 058 – 292 8801 (maandag t/m vrijdag)