Vragen over Fries steunpakket

Hand vk.pngwoensdag 16 december 2020 12:20

Premier Rutte kondigt op maandag 14 december 2020 een harde lockdown af vanuit het Torentje in Den Haag. Nederland gaat vijf weken op slot. “Wat betekent dit voor de Friese ondernemers? Kunnen zij rekenen op extra steun van de provincie?” Statenlid Matthijs de Vries stelt hierover mondelinge vragen tijdens de vergadering op 16 december jl.

Gezien de actuele ontwikkelingen wil de ChristenUnie weten hoever het college is met het tweede pakket aan steunmaatregelen. In juni 2020 stelde de provincie 5 miljoen beschikbaar voor het stimuleren van de arbeidsmarkt en innovaties. Tevens kwam er geld voor behoud van het vestigingsklimaat.

Tijdens de begroting in november zei de gedeputeerde te werken aan een nieuw steunpakket van 15 miljoen. “Wat is de invulling van dit pakket? Wanneer kunnen we een voorstel tegemoet zien?”, vraagt De Vries. Het tweede pakket gaat er komen in het eerste kwartaal van 2021 en zal ook nadrukkelijk gericht zijn op onze lokale ondernemers, brede welvaart en de Friese mienskip.

Bent u ondernemer?
Op de site van Ynbusiness vindt u meer informatie over het herstelpakket van de provincie Fryslân.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Lok op 1_No en Moarn_Extra Corona-maatregelen provincie Fryslân.pdf88,1 kBapplication/pdfdownload
Mondelinge Vragen Friese steunmaatregelen.pdf9,2 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2020

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari