Squarefestival 'Welcome to My Crib'

Squaremaandag 30 mei 2016 16:19

Elk jaar in het Hemelvaartsweekend wordt er een weekend voor christelijke tieners georganiseerd door de ABC-gemeenten. Zo ook dit jaar. Vanuit Groningen, Assen, Doetinchem, Leeuwarden, Almere en Drachten komen 660 tieners naar het Fries Congres Centrum te Drachten. Een weekend vol sport en spel, diensten, aanbidding maar vooral God en elkaar ontmoeten. Schoolgenoten ontmoeten andere schoolgenoten die ook christen zijn en die samen hun geloof willen beleven en verdiepen.

Het thema voor dit jaar was 'Welcome to My Crib'. Een uitnodiging van onze Heer om bij Hem te komen en Hem beter te leren kennen. Dat dit niet vanzelfsprekend is, werd duidelijk in de dienst geleid door Karim Landoulsi. Martin Koornstra ging in zijn preek nog dieper in op dit thema maar legde de bal bij de tieners door het thema te draaien naar 'Welcome to my crib'. Is Jezus welkom in jouw hart? Zijn er plekken in je hart waar Hij (nog) niet mag komen en waarom niet?

Ik was dit weekend lid van een team van volwassenen die voor en met de jongeren wil bidden, het Ministry-team. Wij mochten met veel tieners bidden en praten gedurende het hele weekend. Veel thema’s zijn gepasseerd en ik heb daarbij menig traantje moeten wegpinken bij de verhalen van de tieners. De zwaarste gesprekken gingen over onderwerpen als levensmoeheid, gebroken gezinnen en minderwaardigheidsbeelden. Moeilijke thema’s om over te praten maar des te bijzonder om te zien dat tieners zo openhartig hierover zijn. Ze zijn eerlijk en geven weerwoord in de gesprekken. Velen van hen hebben een stap mogen zetten door alles over te geven aan God. Sommigen gaan verder met hulp zoeken die ze nodig hebben. De jongeren mochten weten dat ze zichzelf mochten zijn en dat God van ze houdt zoals ze zijn.

Als alle druk van ze af valt komt de echte persoon tevoorschijn en dat is erg mooi om te mogen meemaken. Tieners kruipen uit hun schulp als ze bij gelijkgestemden zijn, ze delen gevoelens met elkaar, bidden voor elkaar en helpen elkaar. Dit is wat Jezus ons leert in de Bijbel en ik mocht het van dichtbij meemaken. Dit is onze Kerk van de toekomst en daar heb ik vertrouwen in. Voor volgend jaar heb ik mijzelf alvast weer opgegeven.

 

Richard Klerks

Labels
Overdenking

« Terug