ChristenUnie niet voetstoots akkoord met opheffen klachtenlijn OV

IMAG0018maandag 17 februari 2014 10:50

De Statenfractie van de ChristenUnie in Fryslân wil eerst inzicht in het aantal klachten en de aard ervan, voordat besloten wordt tot het opheffen van het onafhankelijk klachtenbureau Openbaar Vervoer. Volgens Gedeputeerde Staten is de klachtenstroom na een piek in 2007 opgedroogd. GS danken dat aan verbeterde dienstverlening van de aanbieders van Openbaar Vervoer en vinden een onafhankelijk klachtenbureau om die reden niet meer nodig. De ChristenUnie is daar niet zo zeker van.

De ChristenUnie wil van GS weten hoeveel klachten er binnen zijn gekomen de afgelopen vijf jaar. Verder vraagt de ChristenUnie zich af in hoeverre reizigers bekend zijn met de mogelijkheid zich te wenden tot een onafhankelijk klachtenbureau als ze nul op het rekest krijgen bij de bus- of treinmaatschappij. “GS gaan ervan uit dat de vervoerders de klachten zelf naar tevredenheid afhandelen. Wij willen graag weten waar GS dat op baseren. Wij horen nog wel degelijk klachten van reizigers. De klachtenprocedure is allerminst eenvoudig. We weten ook niet of de vervoerder de klager wel wijst op de mogelijkheid om een beroep te doen op een onafhankelijk klachtenbureau”, zegt fractievoorzitter Anja Haga van de ChristenUnie. “Kortom, we willen meer informatie”.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
17-02-2014 SV opheffen klachtenbureau OV (2)38,5 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload
antwoordbrief aan CU over onafhankelijk klachtenbureau 20140313204,0 kBapplication/pdfdownload
Labels
Verkeer & Vervoer

« Terug