ChristenUnie twijfelt over voortgang Kulturele Haadstêd

donderdag 07 juni 2012 17:31

De voordracht van Leeuwarden als kandidaat voor de titel Culturele Hoofdstad in 2018 is een moeizaam proces. De ChristenUnie is vanaf de start positief geweest over het voorstel, maar heeft ook duidelijk aangegeven dat het een breed gedragen project moet zijn waar alle Friezen iets van zullen merken. Ook de financiering ervan dient helder te zijn. Tot nu toe is dat niet het geval. Reden voor de ChristenUnie in de Friese Staten om het standpunt te heroverwegen.

In de commissievergadering van Boarger en Mienskip betoogde Statenlid Ynze de Boer dat we op een punt van go / no go zijn aangeland. ‘Als PS nu voorstemt wordt er een bidbook gemaakt. Wanneer dat is goedgekeurd,  ga je niet alsnog het project afblazen'.

Voor de ChristenUnie is het proces tot nu toe bepaald rommelig verlopen. Diverse keren klopte verkregen informatie niet, of was die onvolledig. Ook zit de fractie in zijn maag met de aarzelende houding van de gemeente Leeuwarden. “Voor onze fractie is draagvlak van groot belang. Dat was ook reden voor ons enthousiaste verhaal in maart in de Staten. We riepen Leeuwarden op ervoor te gaan. Maar Leeuwarden doet kleine stapjes en zo houden we elkaar in een houdgreep”, aldus De Boer.

De Staten nemen woensdag 20 juni het besluit om opnieuw budget vrij te geven voor het project Kulturele Haadstêd.

Labels

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie twijfelt over voortgang Kulturele Haadstêd'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.