Friese politiek op de bres voor geboortezorg ziekenhuis Dokkum

De_Sionsberg_woensdag 23 mei 2012 13:59

De Friese Staten maken zich ernstig zorgen over het mogelijk verdwijnen van de geboortezorg uit het ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum. Tijdens de vergadering van Provinciale Staten steunde de ChristenUnie een motie waarin Gedeputeerde Staten werd opgeroepen een visie te maken over gezondheidszorg en de spreiding ervan in Fryslân.

Fractievoorzitter Anja Haga benadrukte in de Staten dat in dungebieden zoals noordoost Fryslân acute specialistische zorg nooit rendabel kan zijn. 'Daarvoor is het aantal verrichtingen dat wordt uitgevoerd onvoldoende. We roepen GS daarom van harte op om in Den Haag te pleiten voor meer geld voor dergelijke ziekenhuizen. Willen we acute hulp in het ziekenhuis in Dokkum houden, dan zal er extra geld naar toe moeten. Anders kan het niet,' aldus Haga.

Als het gaat om ziekenhuiszorg dan raakt dat direct het gevoel van veiligheid, betoogde Haga verder. 'Daar moeten we als Staten iets mee. Het gaat om leefbaarheid'. Tegelijkertijd benadrukte Haga dat ziekenhuiszorg geen bevoegdheid is van de Provincie. 'Het is een complexe problematiek, waarvoor de Provincie geen expertise heeft'.

De ChristenUnie Fryslân voert regelmatig overleg met de landelijke fractie over het streekziekenhuis de Sionsberg. 

#Samen

« Terug

Archief > 2012

Geen berichten gevonden