Gebruik geld voor herstructurering vooral voor verduurzaming van woningen

1010573.JPGwoensdag 25 april 2012 15:02

De ChristenUnie in de Friese Staten wil dat geld in het kader van het Investeringsbudget voor stedelijke vernieuwing en herstructurering (ISV) zoveel mogelijk wordt gebruikt voor het slopen, verduurzamen en renoveren van woningen. Allen als er geld overblijft, kan dat gaan naar projecten ter verbetering van de leefomgeving. Wiebo de Vries van de ChristenUnie diende hiervoor op woensdag 25 april een motie in.

 

Het ISV-budget is een rijkssubsidie die loopt tot 2013. Het budget is nog toereikend om provinciale plannen tot 2015 te financieren. Het rijk heeft echter aangegeven het ISV programma niet langer als taak te zien. In de toekomst zal de Provincie uit eigen middelen geld voor herstructurering vrij moeten maken. Met het ISV geld wordt door de Provincie meebetaald en diverse herstructureringsprojecten. De Provincie heeft als ambitie jaarlijks circa  2700 woningen te slopen, te verduurzamen of te renoveren.  

Het is voor de ChristenUnie overigens niet volledig uitgesloten dat incidenteel ook een klein bedrag naar projecten voor verbetering van de leefomgeving gaat. “Maar woningverbetering heeft de eerste prioriteit”, aldus De Vries.

 

« Terug

Archief > 2012

Geen berichten gevonden