Subsidieverdeling regeling Koorbegeleiding verbeteren

dinsdag 23 maart 2010 10:56

Leeuwarden – De jaarlijkse subsidiepot voor Koorbegeleiding voor 2010 van de Provincie Fryslân blijkt na krap drie maanden al helemaal leeg te zijn. De Provinciale Statenfractie van de ChristenUnie vindt dat vreemd en vraagt Gedeputeerde Staten van Fryslân hierover om opheldering. De subsidie wordt door koren aangevraagd om bijvoorbeeld solisten in te huren.

De subsidieregeling Koorbegeleiding kent de voorwaarde dat subsidie voor een concert op zijn vroegst een half jaar voor de datum van optreden kan worden aangevraagd. De jaarlijks vastgestelde subsidie wordt echter wel op basis van binnenkomst van de aanvraag uitgegeven. Koren die in de tweede helft van het jaar een optreden hebben, kunnen daardoor niet meer rekenen op steun vanuit de provincie en kunnen de moeite voor het doen van een aanvraag wel achterwege laten. Koren die in de eerste helft van het jaar een concert geven, maken wel goede kans om deze subsidie in de wacht te slepen. De ChristenUnie vindt dat hier sprake is van ongelijkheid.

De ChristenUnie vraagt Gedeputeerde Staten of er een commissie is die de aanvragen beoordeelt en welke criteria er worden gehanteerd bij het wel of niet honoreren van de aanvraag. Ook zou de ChristenUnie graag zien dat de subsidie evenredig over het jaar uitgegeven wordt. Daarom vraagt de ChristenUnie GS om een andere verdelingsystematiek toe te passen waardoor meer koren aanspraak kunnen maken op de subsidie.

U kunt hier de schirftelijke vragen downloaden.

Labels

« Terug

Reacties op 'Subsidieverdeling regeling Koorbegeleiding verbeteren'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.