ChristenUnie wil jongeren sportpas geven

woensdag 28 februari 2007 10:34

LEEUWARDEN – De ChristenUnie wil jongeren vanaf 12 jaar een sportpas geven waarmee ze een jaar lang gratis een sport kunnen beoefenen. De Provincie, Sport Fryslân, sportkoepels en sportverenigingen zouden samen deze sportpas moeten ontwikkelen. Dat zei lijsttrekker Piet Adema gisteravond tijdens een politiek café in het Oranje Bierhuis in Leeuwarden.

Uit onderzoek bleek vorig jaar dat nagenoeg alle jongeren in Fryslân aan sport doen. Maar in datzelfde onderzoek werd ook geconcludeerd dat jongeren per saldo onvoldoende bewegen. Dat heeft grote gevolgen voor de gezondheid van Friese jongeren. Onvoldoende bewegen kan leiden tot een slechte conditie en zwaarlijvigheid met alle gezondheidsrisico’s die daar bij horen.

De ChristenUnie verwacht dat de sportpas jongeren een extra stimulans geeft om meer te gaan bewegen. Daarnaast hoopt de ChristenUnie dat de jongeren ook na afloop van het jaar sport zullen blijven beoefenen.

De ChristenUnie houdt deze week nog twee verkiezingsavonden houden in het kader van de regiotour. Dinsdagavond is er een bijeenkomst in Lemmer; donderdagavond komt de ChristenUnie regiotour in Franeker. De afsluiting van de regiotour vindt plaats in Heerenveen op dinsdag 6 maart.

« Terug

Archief > 2007

Geen berichten gevonden