Gratis OV voor 16/17 jarigen

dinsdag 20 februari 2007 15:28

DOKKUM – De OV-jaarkaart voor studenten zou ook moeten gelden voor MBO-studenten van 16 en 17 jaar. Dat zei Piet Adema, lijsttrekker van de ChristenUnie dinsdag op een verkiezingsavond in Dokkum. De ChristenUnie vindt dat de Provincie het initiatief moet nemen voor de invoering van deze jaarkaart, in overleg met de vervoerder en de Friese scholen voor MBO.

Veel jongeren van 16 en 17 jaar moeten behoorlijke afstanden afleggen om op school te komen. Anders dan bij HBO studenten van 18 jaar en ouder, komen deze reiskosten volledig voor rekening van de ouders. In sommige gevallen kan dat een belemmering vormen voor jongeren in hun keuze voor het middelbare beroepsonderwijs. Zeker als ook de identiteit van de school een rol speelt bij de keuze, wat het geval is bij een deel van de achterban van de ChristenUnie.

Verschillende scholen in de Provincie lijden onder de kaalslag in het openbaar vervoer van de afgelopen jaren. Scholen zetten de begin- en eindtijd van alle klassen vast, maar zelfs dat is geen garantie voor goede bereikbaarheid van de school met het openbaar vervoer. De ChristenUnie pleit ervoor dat alle streekscholen bindende afspraken maken met de vervoerder over het leerlingenvervoer van en naar andere plaatsen in de omgeving.

De ChristenUnie houdt een regionale verkiezingstour en doet nog Drachten (21-02), Oosterwolde (22-02), Lemmer (27-02), Franeker (01-03) en Heerenveen (06-03) aan. Op deze avonden wordt uitgelegd wat de koers van de ChristenUnie in Fryslân is voor de komende vier jaar.

« Terug

Archief > 2007

Geen berichten gevonden