Gebiedsontwikkeling WTC Leeuwarden

WTC.jpgwoensdag 27 februari 2019 12:12

Hoe komt het met de gebiedsontwikkeling bij WTC? Gemeente Leeuwarden heeft de provincie gevraagd om financiële steun. De provincie wil meebetalen aan de omgeving van het WTC. Niet aan een nieuw Cambuur-stadion. Over de voorwaarden van het vrijgeven van de bijna 5 miljoen debatteren de Provinciale Staten.

De provincie heeft als voorwaarde dat er geen meter winkelruimte bij komt en dat het geld besteed wordt aan de inrichting en de ontsluiting van het gebied. Tijdens het debat van 27 februari blijkt dat er nog veel onduidelijkheid is bij de Staten. Vooral als het gaat over de meters aan winkelruimte. Hoe hard zijn die afspraken? Op welke wijze zorgt de provincie ervoor dat er geen overschot komt aan winkels?

Statenlid Wiebo de Vries vindt het jammer dat niet iedereen goed is geïnformeerd. Hij wil weten van het college met welk doel we dit doen. Ook wil hij weten hoe het zit met het overgangsrecht als winkels verplaatst worden. Kritische geluiden zijn er ook bij de andere partijen. Uiteindelijk stemmen de Provinciale Staten in met het vrijgeven van het geld maar met als extra voorwaarde dat Provinciale Staten per brief geïnformeerd worden over hoe er aan de gestelde voorwaarden wordt voldaan.

Labels

« Terug