CU stemt in met vrijgeven van geld voor FOM

sociaal ondernemenwoensdag 24 januari 2018 17:19

Moet je als overheid investeren in de economie in tijden van groei, of houd je de hand op de knip en bewaar je de fondsen tot er slechte tijden aanbreken? Die vraag stelde Wiebo de Vries in de Statenvergadering op 24 januari tijdens de discussie over het vrijgeven van € 16,5 miljoen voor de Friese Ontwikkel Maatschappij (FOM). Het geld wordt gebruikt om startende en snel groeiende ondernemers in het MKB te helpen met een lening. Een deel van hen krijgt een financiering in de markt niet rond. De FOM kan daarbij helpen.

De ChristenUnie is voor het anti-cyclisch investeren door de overheid. Desondanks stemde de fractie in met het vrijgeven van geld voor de FOM. ‘De gedeputeerde heeft ons toegezegd dat het geld niet in een keer wordt overgemaakt op rekening van de FOM. Alleen als het nodig is. Er wordt niet meer uitgegeven dan gevraagd.’

De bestaande voucher-regelingen waarbij een ondernemer coaching kan krijgen bij het opzetten en laten groeien van de onderneming, worden gekoppeld aan de FOM. Ook dat is een wens van de ChristenUnie waaraan de gedeputeerde gehoor gaf.

Labels

« Terug