Mooi afscheid van markant Statenlid Ynze de Boer

DSC_7460.JPGvrijdag 22 december 2017 15:00

Afscheid nemen is niet eenvoudig. Zeker niet als het gaat om een gewaardeerde en geliefde collega. Maar soms moet het. Woensdag was zo’n moment toen de Staten van Fryslân afscheid namen van Ynze de Boer. Na twintig jaar trouwe dienst achtereenvolgend als raadslid voor de RPF, wethouder en vanaf 2007 lid van PS voor de ChristenUnie. Bij het afscheid werd De Boer benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Uit naam van de Koning speldde CdK Arno Brok De Boer de versierselen op.

‘De Boer is een verbinder.’ Zo kenschetste de Commissaris hem. In zijn speech roemde hij de onverdroten ijver van Ynze voor de sociale portefeuilles. Of het nu gaat om vluchtelingenwerk, maatschappelijke organisaties zoals COC en Tûmba of de Jeugdzorg; Ynze ging er voluit voor. De volledige speech van Brok kunt u hieronder lezen.

Het afscheid van de Staten viel Ynze zichtbaar zwaar. Met warme woorden memoreerde hij de goede contacten die hij met deze en gene had tijdens tien jaar Statenlidmaatschap.

Ynze vertrekt bewust aan het einde van dit jaar. ‘Mijn opvolger heeft nu tijd zich in te werken voor de verkiezingen van Provinciale Staten in 2019.’ Zelf is Ynze geen liefhebber van de campagnetijd die voorafgaat aan verkiezingen. ‘Ik heb er een hekel aan dat partijen dan tegenover elkaar komen te staan, terwijl ze de rest van de tijd zo goed samenwerken en zoeken naar compromissen.’

Ynze gaat vooralsnog genieten van zijn vrije tijd, samen met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
CSC_74484,4 MBimage/jpegdownload
Labels

« Terug