Anja Haga ambassadeur voor project crowdfunding Bonifatiustoren

actie croudfunding bonifatiustoren dokkumdonderdag 23 april 2015 14:41

De Bonifatiustoren in Dokkum zakt langzaam maar zeker scheef en drukt daarmee tegen het gewelf van de Bonifatiuskerk. Dat veroorzaakt scheuren en renovatie van de toren is hard nodig. Daarvoor is € 180.000 nodig. Een deel van het geld wordt opgehaald bij particulieren via crowdfunding. Anja Haga zet zich hiervoor in als ambassadeur. Deze week startte het crowdfunding project onder de naam: 'Ik sta voor de Bonifatiustoren!'

Bonifatius, de Bonifatiuskerk en het Bonifatiuspark trekken jaarlijks ongeveer 20.000 bezoekers. De toren markeert de binnenstad van Dokkum. De kerk zorgt voor onderhoud van kerk en Bonifatiuspark. Maar zorgt met vele vrijwilligers ook voor opvang en deze stroom bezoekers.

De kerk is voor onderhoud en renovatie grotendeels afhankelijk van giften. Subsidies zijn er nauwelijks meer. Met uiteenlopende acties heeft de kerk al € 130.000 binnengehaald. De laatste € 50.000 hoopt de Dokkumer parochie nu via particulieren te krijgen.

Anja Haga kwam in contact met de parochie tijdens de ChristenUnie Kerkentour. Het ambassadeurschap voor de Bonifatiustoren, beschouwt Haga als een eer. "Zorgen voor elkaar, dat is waarin ik geloof. Daarbij hoort ook de zorg voor het cultureel erfgoed van de stad. De Bonifatiustoren als hoogtepunt op de terp. Daar gaan we toch samen voor staan? Ik woon in Dokkum, aan het Bolwerk; volgens mij de mooiste plek van Dokkum. Ik geniet dagelijks van de prachtige omgeving en de mensen in deze leuke stad. In de politiek probeer ik waar te maken dat we zorgen voor elkaar. Het Bonifatiuspark en de Bonifatiuskerk zorgen voor een grote stroom toeristen. De vrijwilligers van de parochie zorgen voor hun gasten. Laten wij dan met elkaar ook ons steentje bijdragen. Samen staan we sterk en voor de Bonifatiustoren".

Voor meer informatie: http://www.bonifatiustoren.nl/

 

 

« Terug

Archief > 2015

Geen berichten gevonden