Tweede open brief ChristenUnie aan formateur en onderhandelaars

voorkant provinciehuis 001zaterdag 18 april 2015 15:45

De ChristenUnie waardeert het dat de onderhandelaars de hand uitsteken naar de overige Statenfracties doordat deze input mogen leveren voor het coalitieakkoord. Het blijkt dat de Statenfracties één punt mogen aanleveren. De reactie van de ChristenUnie hierop is te lezen in een tweede open brief aan de formateur en de onderhandelaars.

TWEEDE OPEN BRIEF CHRISTENUNIE

Statenfractie ChristenUnie Fryslân
Postbus 20120
8900 HM Leeuwarden
ChristenUnie@fryslan.nl
Tel.nr: 06-81099882

Aan:    De heer G. Benedictus, formateur
           De onderhandelaars van het CDA, de VVD, de SP en de FNP

Leeuwarden, 18 april 2015

Betreft: Tweede open brief van de ChristenUnie 

Geachte heer Benedictus, geachte onderhandelaars,

Nogmaals dank voor de uitnodiging aan de Statenfracties om ideeën aan te leveren voor het coalitieprogramma 2015-2019. De ChristenUnie waardeert het zeer dat de onderhandelaars de hand uitsteken naar de overige Statenfracties. Wij nemen deze hand van harte aan en hebben u daarom donderdag 16 april jongstleden een open brief gestuurd met vijf punten (sociaal beleid, duurzame energie, openbaar vervoer, cultuur en economie) die wij graag terug zouden zien in het op te stellen coalitieakkoord. Uit de persconferentie van 17 april jongstleden is ons helder geworden dat het de bedoeling is dat elke Statenfractie één punt aanlevert aan de onderhandelaars. Naar aanleiding hiervan sturen we u deze tweede open brief.

De ChristenUnie begrijpt dat als elke partij één punt kan aanleveren aan de onderhandelaars dit ook voor de ChristenUnie geldt. De open brief die wij u hebben gestuurd, hebben wij opgesteld in de veronderstelling dat u hieruit één of meerdere punten zou kiezen voor het coalitieakkoord. Uiteraard zouden wij het op prijs stellen wanneer u alle vijf punten overneemt. Voor ons zijn alle vijf punten namelijk even belangrijk. Maar wij begrijpen ook dat u één lijn moet trekken met de andere Statenfracties. Via deze tweede open brief willen we u laten weten dat we het prima vinden dat u een keuze maakt voor één van de vijf punten. Wij horen graag van u welk punt u kiest en welke reden(en) hieraan ten grondslag liggen.

We zien uit naar een mooi coalitieakkoord.

Vriendelijke groeten,

Statenfractie ChristenUnie Fryslân

Anja Haga                   Wiebo de Vries                       Ynze de Boer

 

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Tweede open brief ChristenUnie aan formateur en onderhandelaars32,1 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2015

Geen berichten gevonden