Anja Haga (CU) test Bijbelkennis in Grote Bijbel Quiz van EO

bijbelquizdinsdag 21 oktober 2014 11:19

Anja Haga van de ChristenUnie Fryslân staat op 28 oktober zij aan zij met Arie Slob In de Grote Bijbelquiz van de EO. De Grote Bijbelquiz wordt uitgezonden op NPO 2 om 20.25 uur.

De quiz wordt gespeeld aan de hand van 50 meerkeuze-vragen. De individuele score wordt bijgehouden, maar de uiteindelijke teamscore is bepalend voor wie er door gaat naar de finale. De teamscore is het totaal van de individueel behaalde punten. Derde lid van het ChristenUnie team is Joke de Haan-Douma uit Zwolle.

Er mag tijdens de quiz onderling overlegd worden. Vragen zijn uiteraard gerelateerd aan de Bijbel, zowel aan het Oud- als het Nieuwe Testament. Sommige vragen zijn gekoppeld aan onderwerpen die te maken hebben met de Bijbel en de tijd waarin deze werd geschreven. Ook worden vragen gesteld over kunst waarin vaak Bijbelse thema’s spelen. Dit zelfde geldt voor muziek. Bijbelkennis is dus handig, evenals algemene ontwikkeling. Het ChristenUnie team gaat de strijd aan met drie andere teams.

Anja is met plezier kandidaat voor de Bijbelquiz en hoopt op een goede score. ‘Ik lees dagelijks in de Bijbel, maar verbaas me desondanks vaak over wat ik allemaal niet weet. Je leest zo gemakkelijk over de details heen. Maar ik ga in ieder geval mijn best doen".

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden