Anja Haga lijsttrekker ChristenUnie Statenverkiezingen

Anja in FD 19-05-2014vrijdag 13 juni 2014 09:32

Anja Haga is door het bestuur voorgedragen als lijsttrekker voor ChristenUnie voor de komende Provinciale Statenverkiezingen. Haga is nu fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Friese Staten. Op 18 maart 2015 worden de nieuwe Staten gekozen. De Kiesverenigingen van de ChristenUnie in Fryslân moeten de voordracht van het bestuur nog bekrachtigen. Dat vindt begin volgende maand plaats.

In de afgelopen periode heeft de ChristenUnie onder leiding van Anja Haga aantoonbaar en constructief invloed uitgeoefend op het provinciale beleid in Fryslân. Het bestuur wil dat deze lijn wordt doorgezet. Bij de keuze voor Anja Haga heeft het bestuur nadrukkelijk gekeken naar het functioneren van de huidige fractie. Daar is grote tevredenheid over. “Wij denken dat Anja met haar persoonlijke en betrokken manier van politiek bedrijven in staat is om meer Friese kiezers warm te maken voor de Christelijk sociale politiek die de ChristenUnie voorstaat”, aldus het bestuur.  

Anja Haga wil graag de komende vier jaar de fractie van de ChristenUnie blijven aansturen. “Het voelt als een voorrecht dat ik als Christen actief mag zijn in de politiek. Ik vind het als Christen namelijk heel belangrijk dat iedereen gelijke kansen heeft. Wie je ook bent en waar je ook woont. In Fryslân moet je net zoveel kansen hebben om je talenten te ontwikkelen als in de Randstad. Daarom maak ik me bijvoorbeeld hard voor goede bereikbaarheid van het noorden. Als de reisafstanden korter worden is dat aantrekkelijk voor ondernemers, en goed voor de werkgelegenheid. Daar heb ik me voor ingezet, en dat wil ik graag blijven doen”.

Tegelijkertijd met de verkiezing voor Provinciale Staten worden de verkiezing voor het Waterschap gehouden. Hiervoor is Rein Ferwerda uit Morra voorgedragen. Ferwerda is nu fractievoorzitter van de ChristenUnie voor het Wetterskip Fryslân.

Ferwerda ziet een belangrijke taak voor de Waterschapsfractie, ook in de toekomst. “In de afgelopen bestuurlijke periode is van provinciaal tot internationaal niveau gestreden om erkenning van de unieke positie van het Nederlandse waterschapsbestel en dat is gelukt. De lytse mar krigele waterschapsfractie heeft daaraan op bescheiden wijze mogen bijdragen en daar zijn we best trots op. Ook voor de komende periode willen wij als ChristenUnie graag onze bijdrage leveren om het waterbeheer in Fryslân en een groot deel van het Groninger Westerkwartier duurzaam, veilig én betaalbaar voor de burger te houden”.

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden