ChristenUnie wil fondsenportal

29012009846dinsdag 01 oktober 2013 15:23

Ondernemers in Fryslân kunnen straks uit diverse fondsen leningen of subsidies krijgen. De informatie daarover moet via een duidelijk kanaal gecommuniceerd worden, vindt de ChristenUnie. “De website van de provincie moet zo ingericht worden dat iedereen die meer wil weten van één van de fondsen van de provincie direct op de juiste plek terecht komt. Dit moet je dan tegelijkertijd ook goed communiceren in de media. De website moet het ‘fondsenportal’ van de provincie zijn. Doel is dat het geld bij de ondernemers terecht komt”, zegt Statenlid Wiebo de Vries. De ChristenUnie zal hiervoor een motie indienen bij de behandeling van de begroting 2014 in november.

In 2014 kunnen Friese ondernemers voor innovatieve projecten op het gebied van duurzame energie een beroep doen op het  Fûns Skjinne Fryske Enerzjy (€ 90 miljoen). Ook kan financiering via het Doefonds (€ 8 miljoen) worden gekregen. Het Doefonds is bedoeld om innovatieve ontwikkelingen in het Friese MKB te stimuleren. Daarnaast kunnen agrariërs voor innovatieve projecten putten uit het fonds Agrofood waaruit de komende jaren ongeveer 17 miljoen euro te vergeven is.  

De ChristenUnie vindt het belangrijk dat er duidelijk over de diverse fondsen wordt gecommuniceerd. “De opzet van de fondsen is dermate complex dat het de meeste mensen in de provincie zal ontgaan wat er precies mogelijk is qua fondsen. Het is belangrijk dat het belastinggeld dat in de fondsen zit ook daadwerkelijk bij de Friese ondernemers en boeren terecht komt. Dat bereik je alleen als iedereen op een eenvoudige manier kennis kan nemen van de fondsen. Een eenduidige, toegankelijke website met daarbij aankondigingen in de media zijn hierin essentieel. Voor de ChristenUnie is het belangrijk dat de Friese ondernemer straks volop profiteert van de verschillende fondsen”, aldus De Vries.

 

« Terug

Archief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari